Aktualno

Tribina ‘Zalogaj poezije’ premijerno održana u Trstenom

Tribina Zalogaj poezije premijerno odrzana u Trstenom1

Prepoznatljiva poetska tribina ”Zalogaj poezije” Sisačke udruge za promicanje alternativne i urbane kulture pokrenuta i kontinuirano aktivna od 2018., u subotu 24. lipnja po prvi put je održana u Trstenom u suradnji s udrugom ”Trstika Trsteno”.

Ovo gostujuće izdanje tribine polučilo je velik interes publike iz Trstenog i okolice, a kako je u svom govoru nagovijestio Josip Kleković, predsjednik Sisačke udruge za promicanje alternativne i urbane kulture, postoje svi preduvjeti da tribina na istom mjestu zaživi i sljedećih godina i preraste u tradicionalno gostovanje.

Publici su se predstavili sisački pjesnici: Siniša Matasović, Sanja Domenuš, Željko Maljevac, Branko Tompić i Denis Vidović te domaći pjesnik iz Trstenog Vinko Čenić, a po običaju su druženje obogatili i glazbenici, domaći izvođači iz Trstenog Luko Zelen, Mario Đomešić i Pero Stanković, sisački kantautor Danko Tomanić te mlada Ukrajinka Anna Komarytsia, suradnica sisačke udruge. Posebnost večeri je bila u tome što je svatko od sisačkih pjesnika prije svoga nastupa pročitao jednu odabranu pjesmu iz zbirke ”Utjeha u križu” Anđelke Petričević Čenić (Lovreć 1916. – Beč 1992.).

Tribina se uz pjesmu, roštilj i neobavezno druženje protegla duboko u noć. Pjesnici iz Siska i ostali članovi udruge tijekom gostovanja obišli su i nadaleko poznati Arboretum Trsteno uz stručno vođenje Melka Laptala i ostale znamenitosti Trstenog, Dubrovnika i okolice. Uz iskazanu zahvalnost svojim domaćinima na vrhunskom gostoprimstvu i suradnji, članovi sisačke udruge izrazili su želju i spremnost da se na sličan način u skoroj budućnosti i autori iz Trstenog predstave sisačkoj publici u uzvratnom posjetu.

Pročitajte još

Traži se odbjegla kokoš! Jeste li je vidjeli?

Dulist

PROMETNA NA RATCU Albanka puštena iz istražnog zatvora, obitelj traži pravdu za poginule Katu i Stipu!

Dulist

Policija danas pojačano nadzire vozače mopeda, motocikala, romobila…

Dulist