DuList IN

Tri slastice kojima ćete razveseliti voljene osobe

jannette razum cokoladna torta2

Još niste smislili kako iznenaditi svoju drugu polovicu za Valentinovo? Nije kasno za pripremu ukusnih slastica koje itekako mogu biti lijepo iznenađenje za Dan zaljubljenih. U nastavku vam donosimo tri ukusna recepta majstorice slastica Jannette Razum.

Ukoliko ste ljubitelj čokoladnih slastica, morate provati čokoladnu tortu bez brašna.

Sastojci:

200 g tamne čokolade
150 g maslaca
8 jaja
100 g šećera
2 žlice meda
1 žlica arome vanilije
prstohvat soli
1 žlica kakaa u prahu

Priprema: 
Maslac i čokoladu otopite na pari. Dodajte šećer, med, aromu vanilije i sol pa sve dobro izmiksajte.

Dodajte jedno po jedno jaje i nakon svakog dodavanja smjesu kratko izmiksajte. Na kraju dodajte kakao i sve još jednom izmiksajte.
Smjesu izlijte u okrugli kalup za pečenje (26 cm) kojeg ste obložili masnim papirom. Kalup sa smjesom stavite u pećnicu koju ste zagrijali na 180 °C, a na dno pećnice stavite posudu ili kalup za pečenje napunjen s vodom.

Tortu pecite 25 minuta. Prije posluživanja tortu ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim i u hladnjaku.

Jannette predlaže i sočne, ukusne muffine s čilijem! Jednostavni za pripremu, ali nimalo obični čokoladni muffini koji će vas oduševiti svojim intenzivnim okusom!

Sastojci:
250 g glatkog brašna
1/2 praška za pecivo
40 g kakaa u prahu
1 žličica čilija u prahu
1/2 žličice soli
100 g šećera
1 jaje
250 ml vode
90 ml ulja
100 g tamne čokolade
malo suhog čilija za posipavanje
Priprema:
U zdjeli pomiješajte suhe sastojke – brašno, kakao, prašak za pecivo, sol i čili u prahu. Od čilija muffini neće biti ljuti, samo će imati pikantnu aromu.

U drugoj zdjeli pjenjačom izmutite jaje sa šećerom. Naizmjenično dodajte suhe sastojke, vodu i ulje te krupnije nasjeckanu tamnu čokoladu. Dio čokolade, otprilike jednu veliku žlicu ostavite za posipavanje.
Košarice za muffine punite do ¾ visine. Posipajte ih s malo tamne čokolade i malo sušenog čilija. Čokoladne muffine pecite 12-15 minuta na temperaturi od 180 °C. Čačkalicom provjerite jesu li pečeni.

Muffine ohladite na sobnoj temperaturi, poslužite se i uživajte!
Za kraj donosimo vam ledenu slasticu – Jogurt sladoled s jagodama.

Sastojci:

400 g tekućeg jogurta
1 čaša zamrznutog šlaga
400 g jagoda
1 veća banana
100 g kokosa
200 g šećera
sok od ½ limuna
Priprema:
U blender stavite jogurt, jagode, šlag i sve ostale sastojke. Sve dobro izmiksajte tako da dobijete kremastu smjesu. Ukoliko imate manji blender sastojke stavljajte malo po malo pa ih kasnije pomiješajte u većoj zdjeli.

Pripremljenu smjesu premjestite u plastičnu posudu i spremite u zamrzivač, najbolje preko noći.
Idući dan uživajte u ledenoj poslastici! :)

Pročitajte još

NOVOGODIŠNJI PRAZNICI UZ TRI VELIKE ZVIJEZDE Doznajte tko dolazi u Rixos

Dulist

DUBROVNIK JAZZ OUTBREAK FESTIVAL Kako je protekla druga večer i što nas čeka večeras?

Dulist

FASHION BALL DUBROVNIK Donatorska modna večer za Dom Maslina

Dulist