Zanimljivosti

Tri pobjedničke ekipe biciklista

pokreni se konavle 02

Na timskoj biciklističkoj igri 'Istraži Konavle', organiziranoj jučer u sklopu Europskog tjedna mobilnosti, sudjelovalo je 30 biciklista. Prvo mjesto podijelile su tri ekipe – Svemirski letači, Triatlon Herceg Novi i Istraživači.

U interaktivnom natjecanju tročlane ekipe trebale su na zadanim punktovima prikupiti plodove Konavala i donijeti ih na bazno mjesto u Izletište Đivanović u Ljutoj. Dan prije, u subotu, organizirane su poslijepodne pješačke i planinarke ture i to pješačkom stazom Cavtat – Radovčići i planinarenje u Snježnicu, a ujutro se u Cavtatu moglo dobiti više informacija o svim aktivnostima i projektu.

Naime, manifestacija 'Pokreni se – istraži Konavle' organizirana je u sklopu projekta INTERMODAL, kojeg, kao jedan od partnera, na području Dubrovačko-neretvanske županije provodi Regionalna razvoja angencija DUNEA. Partneri manifestacije bili su još Općina Konavle, Agroturizam Konavle, Turistička zajednica Općine Konavle, Biciklistički klub ''Konavle'',  Hrvatsko – planinarsko društvo 'Sniježnica' i Hrvatska gorska služba spašavanja. DUNEA i u narednim godinama, u Tjednu mobilnosti, namjerava organizirati slična događanja i u drugim dijelovima županije.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1980. Umro Ivo Labaš

Dulist

MORE JE REKORDNO TOPLO Ovo su posljedice!

Dulist

LOKRUM – naša oaza mira!

Dulist