Grad

TREĆI ROĐENDAN ‘LAPADSKOG SRCA’ Gradonačelnik čestitao malih humanitarcima

lapadsko srce 4

Gradonačelnik Mato Franković i privremeni pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić sudjelovali su u ponedjeljak na obilježavanju trećeg rođendana humanitarno-volonterskog kluba učenika OŠ Lapad ‘Lapadsko srce’.

Uz čestitke povodom tri godine aktivnog rada ‘Lapadskog srca’ Franković je učenicima i voditeljicama zahvalio na promicanju volonterstva i humanitarnog rada poručivši da svatko od nas ‘tko odvaja svoje slobodno vrijeme kako bi pomogao drugima puno radi za potrebite i društvo u cjelini’.

Klub učenika ‘Lapadsko srce’ djeluje pri Osnovnoj školi Lapad, a svoju aktivnost započeli su u školskoj godini 2014./2015. na inicijativu magistre socijalne pedagogije Ivane Klarić Ivančić i profesorice hrvatskog jezika Sandre Merdžan, koje su ujedno i koordinatorice kluba. Uz njih i učenike klub podržavaju roditelji pa čak i bivši učenici škole, danas srednjoškolci.

Dosadašnje aktivnosti Kluba, između ostalih, uključivale su humanitarne akcije za domove umirovljenika, dječji odjel Opće bolnice, udrugu Dva skalina, azil za napuštene životinje na Zakovici, a lapadski mališani sudjelovali su i u akciji ‘Kap vode – ocean ljubavi za pomoć djeci Afrike.

Pročitajte još

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović

GRAD POZIVA Ispunite anketu i doprinesite planiranju zelene urbane obnove!

Dulist