DuList IN

Treći premijerni dramski naslov 75. Igara ‘Jimmy Ćorak’ igrat će 1. i 2. kolovoza

jimmy corak

Treći premijerni dramski naslov 75. Dubrovačkih ljetnih igara ‘Jimmy Ćorak’, kojeg potpisuju autori Matija Čigir, Ivan Plazibat i Ivana Vuković, koprodukcija je Dubrovačkih ljetnih igara, Umjetničke organizacije Punctum, Kuće Klajn i KunstTeatara. Ova drama, koja u žanru vesterna, opisuje arhetipski odnos između oca i sina, na programu je 1. i 2. kolovoza na taraci tvrđave Revelin s početkom u 21:30 sati.

Na sjecištu prerije i pustinje, netom prije no što će sunce dosegnuti zenit, a sat na zvoniku otkucati podne, Jimmy Ćorak i Johnny Brada zauzet će svoje pozicije za kaubojski dvoboj. Dlanovi će im titrati u neposrednoj blizini revolvera u teškim kožnim futrolama. Kad se po prvi puta oglasi zvonik, Jimmy i Johnny zakoračit će u svojim čizmama svatko u svoju stranu, u prvi korak. Pa u drugi. Pa u treći… Posegnut će za svojim revolverima i naciljati jedan u drugoga. Dvoboj će nepovratno promijeniti njihove živote. Metak jednog od njih naći će se u srcu drugoga, a riječi drugoga pogodit će prvog točno u srce. U nastojanju da dokaže kako je najbolji revolveraš na cijelom svijetu, Jimmy Ćorak kreće u avanturu života koja će dovesti u pitanje sve što misli da zna o sebi i svom identitetu.

Predstava ‘Jimmy Ćorak’, koristeći žanr vesterna, pripovijeda arhetipsku priču o sinu i ocu, o njihovoj fizičkoj razdvojenosti, ali unutarnjoj neraskidivoj povezanosti, o paradoksalnim potrebama sina da se s ocem istovremeno poveže i od njega separira. Predstava u tome nimalo ne pomaže sinu. Ali publika bi mogla.
Autorski tim čine izvođač i autor Matija Čigir, redatelj i autor Ivan Plazibat, dramaturginja i autorica Ivana Vuković, scenografkinja i kostimografkinja Petra Pavičić, skladatelj i oblikovatelj tona Hrvoje Nikšić, oblikovatelj tona i tonski snimatelj Tihomir Vrbanec, oblikovatelj svjetla Ivan Penović, suradnik za pokret Pravdan Devlahović, producentica Romana Brajša, koproducenti Dunja Bovan i Jerko Marčić, asistentica produkcije Dina Tudor, dizajner Pavao Kuharić, fotografkinja Karla Jurić te snimatelj i montažer videomaterijala Ante Cvitanović.

Ivan Plazibat diplomirao je kazališnu režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Potpisuje režiju tridesetak kazališnih predstava. Režirao je u kazalištima diljem Hrvatske i regije. Dobitnik je brojnih nagrada, među kojima je i Nagrada hrvatskog glumišta.

Ivana Vuković magistrica je dramaturgije i apsolventica komparativne književnosti. Piše za kazalište, film i televiziju. Ponosna je osnivačica umjetničke organizacije Kuća Klajn te predsjednica Saveza scenarista i pisaca izvedbenih djela.

Matija Čigir završio je studij glume na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Stalni je član glumačkog ansambla Gradskog kazališta Trešnja. Surađivao je s nizom kazališta, glumio na Dubrovačkim ljetnim igrama te u filmovima i TV serijama.

Foto: DLJI

Pročitajte još

Krajem kolovoza očekuje vas nezaboravno glazbeno iskustvo na Ponti Lopud

Dulist

‘VRIME JE’ Predivna nova pjesma Olivera Dragojevića raznježila Velolučane

Dulist

Novi tjedan donosi bogat raspored programa ‘Ulicama našeg Grada’

Dulist