AktualnoKultura

Treća edukativna brošura Dubrovačkih muzeja popraćena i izložbom

Abecedarij21

‘Abecedarij Prvoga svjetskog rata u svijetu, Dubrovniku i okolici’ treća je knjiga izdanja edukativnih publikacija, a povodom ovoga izdanja otvorena je i izložba ‘Dubrovniku u Prvom svjetskom ratu 1914-1918’.

U hrvatskoj povijesti Prvi svjetski rat nije dovoljno istražen i nije mu se pridavala velika pozornost, zbog čega se često naziva i zaboravljenim ratom. Abecedarij je realiziran s namjernom da upotpuni, pojasni i približi širokom krugu posjetitelja izložbe svakodnevnicu ratne prošlosti u Dubrovniku i okolici.

 

Pojmovnik iskazan abecednim redom objašnjava sve ono najvažnije što se usko dotiče ratnih zbivanja u nacionalnoj i zavičajnoj povijesti prateći kontekst ratnih zbivanja u svijetu s više ili manje poznatim pojmovima koji obilježavaju Prvi svjetski rat, a predstavljeni su na izložbi – istaknula je autorica edukativne brošure Aleksandra Piteša Orešković.

Edukativna brošura dostupna je u Muzejskoj prodavaonici Dubrovačkih muzeja u Kneževu dvoru i u žitnici ‘’Rupe’’ po cijeni od 69 kuna.

Pročitajte još

Gliserom protuzakonito ulazili u ograđeno kupalište i ukrcavali putnike

Dulist

[FOTO] SJAJAN KONCERT Lang-Lessing: Dubrovačke ljetne igre trebaju biti ponosne

Dulist

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

Dulist