Zanimljivosti

TREBAJU NAŠU POMOĆ Evo koje namirnice možete donirati za pomoć Gunjanima

Crveni kriz3

Stanovnici poplavljene Gunje, njih 443 i dalje trebaju pomoć. Hrane nema, skladišta su prazna.

Kako se ističe u priopćenju Hrvatskog crvenog križa, javna kuhinja u Gunji i dalje za ljude koji žive u kontejnerskim naseljima mora pripremati tople obroke, a skladišta Crvenog križa su prazna.

– Hrana koju HCK nabavlja dolazi prvenstveno iz Robnih rezervi, a ostatak potrebne hrane kupuje se od prikupljenih sredstava pomoći. O neodrživosti ovakvog modela HCK je odavno obavijesti sve nadležne institucije i već se mjesecim pokušava pronaći rješenje kako bi se Gunjanima, ali i ostalom stanovništvu s poplavljenog područja omogućio normalan život – ističe se u priopćenju Hrvatskog crvenog križa.

Stoga je Gradski crveni križ Dubrovnik osigurao dežurstva u dane vikenda kako bi građani koji to žele i mogu donirali potrebne namirnice. Dežurstva se organiziraju od 9 do 18 sati u prostorijama GCK Dubrovnik, na adresi Obala Ivana Pavla II 61.

Sakupljaju se samo sljedeći artikli, jer doniranjem jednog ili više artikala s ovoga popisa pridonosite popunjavanju paketa humanitarne pomoći koji sadržava: 3 x 1 kg – brašno, tip 550 glatko; 1 x 1 l – ulje, biljno ili suncokretovo; 1 x 1 kg – riža; 1 x 1 kg – šećer; 1 x 1 kg – sol, kuhinjska sitna; 4 x 500 g – tjestenina (makaroni, špageti i sl.); 5 x kom – juha u vrećici; 8 x kom – riblja konzerva; 8 x kom -mesna konzerva, mesni doručak; 1 x 800 g – marmelada.

Pročitajte još

(FOTO) LJETO U ZAVIČAJNOM MUZEJU KONAVALA Likovne radionice ‘Kreativna ura’

Dulist

JOŠ JEDAN NATJEČAJ WMO Sjećate li se pobjedničke fotografije Dubrovčanina iz 2016?

Dulist

ZA NESTRPLJIVE VRTLARE Donosimo vam vrste cvijeća koje najbrže rastu!

Dulist