Aktualno

Treba li županiji lokalna avio-kompanija?

avioni carpe 03

Jutros je u zgradi Županije održan je sastanak na temu pokretanja lokalne avio-kompanije u vlasništvu lokalnih poslovnih subjekata iz turizma.

Kako su istakli predstavnici i suradnici tvrtke Carpe Diem iz zagreba, cilj takve ideje jest još bolje povezati Županiju sa svim emitivnim tržištima te produljiti turističku sezonu. Jedna od tema je bila i povezivanje Dubrovnika i Županije avionskim vezama sa Zagrebom i ostalim destinacijama.
 
Na sastanku je predstavljen cijeli projekt pokretanja avio kompanije sa analizama poslovanja u svim fazama projekta. Pozdravljena je ideja projekta kao izuzetno dobra za daljnji razvoj turizma i prosperiteta Županije te je zaključeno da se nastave daljnji pregovori sa potencijalnim investitorima. Inače, Carpe diem d.o.o. je tvrtka čije se poslovanje zasniva na turizmu i prisutna  je u više zemalja u regiji te na Tajlandu i Maldivima.
 
Na sastanku su, uz župana Nikolu Dobroslavića i njegovog zamjenika Davorka Obuljena, nazočili u ime tvrtke Carpe Diem vlasnik i generalni direktor Zoran Prpić, dugogodišnja direktorica zakupa  čitavog niza njemačkih tour operatora na području cijeloga svijeta Marina Vukušić te predstavnik tvrtke CEE Management Consulting, dugogodišnji lobist i predstavnik Daimler Chrysler pri Europskoj uniji te član tima za razvoj Daimler Chrysler za 130 zemalja, a danas Konzultant za poslovne projekte na području istočne i jugozapadne EuropeMarijo Čičak.
 
Sastanku su također prisustvovali i predstavnici turističkih zajednica Grada i Županije, predstavnici hotelskih grupacija s područja županije, u ime udruženja Turističkih agencija Stanko Ljubić te predsjednik strukovne grupe hotelijera Željko Miletić.

Pročitajte još

OPREZ! Kamena gromada pala na cestu za Bosanku

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

ČEKAJU NAS VRUĆINE, PA ‘SUMMERKILLER’ Evo kada možemo očekivati zahlađenje

Dulist