Hrvatska

Tražite posao? Država traži vas! – Pogledajte uvjete

shutt biznismeni

Od 18 postojećih ministarstava, čak 12 ih traži radnike. Tako primjerice, Ministarstvo rada traži 15 radnika, MUP-a 60, a Ministarstvo gospodarstva 83, donosi Večernji list.

Riječ je o poslovima na neodređeno, nisu vježbenički, a sve informacije o radnim mjestima nalaze se u Narodnim novinama ili na internetskim stranicama ministarstava. Za neke pozicije potreban je državni ispit, dok postoji mogućnost na nekima da se polaže naknadno. Probni rok je tri mjeseca, a prije toga je potrebno pristupiti i testiranjima. Za svaki posao navedena je literatura koja se mora znati prilikom razgovora za posao.

Ministarstvo zaštite i okoliša traži jednog vozača, a Ministarstvo vanjskih poslova dva. Kako piše Večernji list, referenti i savjetnici se većinom traže u Ministarstvu rada. Referenta u Glavnom tajništvu ,inspektore u Upravi sigurnosti plovidbe, voditelje brodica i kapetane za različite lučke kapetanije traži Ministarstvo prometa.

Banner 300x250 DU 1

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture uz dokumentaciju koja je potrebna za testiranje, priložili su i niz pitanja, poput mogućnosti dodavanja videozapisa u Word dokument ili promjene veličine fonta, kao i o važnosti OneDrive-a za zajedničko korištenje dokumenata.

Razlog ovom masovnom zapošljavanju je nedostatak ljudi, kako pojašnjavaju iz Ministarstva, jer su dva resora ranije bila jedan. Prema Pravilniku o unutranjem redu, trenutno je popunjeno 64 posto radnih mjesta, ”što je ispod optimalne razine za učinkovito funkcioniranje”, izvještava Večernji list.

Pročitajte još

„Ma kakvih 1800 eura!“- Radnici DM-a reagiraju na tvrdnje Uprave o plaćama., koliko zapravo zarađuju?

Dulist

Obiteljski liječnici upozoravaju kako Zakon o strancima zanemaruje zdravstvenu skrb za strane radnike

Dulist

HALMED obustavlja primjenu lijeka Telunis – mogao bi biti rizičan!

Dulist