Grad

Tražili smo da nam objasne kojim pravom isključuju domaće ljude. OVO su nam odgovorili!

libertas rixos tabla pravila

Osim priopćenja koje su uputili javnosti, iz Rixosa su danas odgovorili na naš upit u kojima smo od njih tražili objašnjenje na čemu temelje njihova ‘Pravila ponašanja na podruučju bazena i plaže’ kojima isključuju domaće ljude s tog dijela pomorskog dobra.

U cilju maksimalne objektivnosti, njihove odgovore prenosimo integralne, odmah nakon pitanja koja smo im postavili.

1.Molim vas da mi navedete temeljem čega u vašim ‘Pravilima ponašanja na području bazena i plaže’ uvjetujete ljudima koji nisu gosti vašeg hotela cijenu od 100 kuna? (najam ležaljke i ručnika).

RIXOS: Pravila ponašanja unutar hotelskih sadržaja su uobičajena i obvezuju sve korisnika hotelskih sadržaja. Ona znače „kućni red“ na prostoru i u prostoru o kojem vodi brigu hotel, u ovom slučaju koncesionar.
Sklapanjem ugovora o koncesiji, prostor bazena i terase (za koji postoji građevinska i uporabna dozvola koju je Libertas Rixos dobio od nadležnih gradskih i županijskih tijela) je postao dio hotelskog sadržaja o kojem hotel vodi brigu i sukladno odredbama Ugovora o koncesiji, je i obvezan služiti se tim prostorom sukladno propisima o pomorskom dobru i ugovorima o koncesiji. Hotel je sklopio dva ugovora o koncesiji, za kopneni dio i za morski dio, za koje plaća koncesijske naknade (fiksni i varijabilni dio koji ovisi o poslovanju).
Pravilo da treće osobe plaćaju ulaz za korištenje prostora bazena i terase nije u suprotnosti s propisima, jer se radi o izgrađenom dijelu koncesijskog prostora (nije plaža niti prirodna obala) koje treba održavati, čistiti i na drugi način voditi brigu, što podrazumijeva određene troškove. Gosti hotela te usluge plaćaju u cijeni noćenja, a obveza najma ležaljke i ručnika je u interesu korisnika prostora-treće osobe kao i gosta hotela, jer se izbjegava nered na prostotu bazena i terase. Na ostalom dijelu pomorskog dobra (plaža i stijene) ta obveza nije propisana.

2.Nastavno na to, molim vas da mi navedete temeljem čega u istim pravilima zabranjujete ili na ijedan način ograničavate kretanje po pomorskom dobru?

RIXOS: Propisanim pravilima nije zabranjeno korištenje pomorskog dobra, ali je uvjetovano određenim ponašanjem korisnika , što ide u prilog pružanjam kvalitetne ugostiteljske usluge svim korisnicima . Nije istinito da se zabranjuje kretanje pomorskim dobrom, ali svtko ima pravo koristiti se javnim dobrom u skladu s propisom kao i ugovorom. Pravo koncesionara je da se koristi pomorskim dobrom na način da ga koristi za ostvarivanje svrhe, a to je ostavenje dobiti iz poslovanja.

3. Molim vas da mi na oba pitanja odgovorite pozivajući se na konkretne članke Zakona obzirom da vam koncesija o gospodarskom korištenju dopušta samo i jedino to – gospodarsko korištenje.

RIXOS: Što se tiče tumačenja odredbi Pomorskog zakona, i drugih propisa,  upućujete se na odredbe Pomorskog zakona koji uređuje korištenje pomorskog dobra putem ugovora o koncesiji, a svi propisi su dostupni na internetskim stranicama Narodnih novina i dr. portala.

Pročitajte još

IZGRADNJA STANOVA U SOLITUDU Franković: Čekamo Program Vlade

Dulist

PLOČA JE UDARENA! Franković i Potrebica obišli radove hangara VK Neptun

Dulist

OBAVIJEST HEP-A Gornji Kono u srijedu bez struje

Dulist