Aktualno

Grad je prepun ljubavnih priča. Neka vas s njima upozna Lidija Begić

LIDIJA BEGIC147

Osim tradicionalnih gastro dana, ovog Valentinova TZ grada Dubrovnika organizira i besplatni tematski razgled grada autorice Lidije Begić, ‘Tragovima ljubavi od davnina’ koji će se održati 12., 13. i 14. veljače, na hrvatskom jeziku u 9.30 i na engleskom u 12 sati. Razgled kreće ispred TIC-a na Pilama.

Dubrovnik je prepun ljubavnih priča, bez obzira je li riječ o legendama ili stvarnim ljudima koji su hodali ovim kamenom prije nas. Ova tura kreće se ulicama Grada baš njihovim stopama i govori o stvarnim ljudima, utemeljenim povijesnim činjenicama i oslanja se na malo povijesnih ljubavnih šaputanja. Pridružite nam se u šetnji i otkrijte razloge nesretnih ljubavi zabilježenih u dubrovačkim legendama, renesansna očaravanja Cvijetom Zuzorić, ljubavne peripetije u Držićevim djelima, zabranjene ljubavi dubrovačkog patricijskog staleža i prisjetite se čarolije prvih poljubaca pod crvenim feralom Porporele.

Zbog epidemioloških mjera broj sudionika je ograničen pa ljubazno molimo potvrdu dolaska do petka, 11. veljače, do 17:00 sati, na e-mail: tic.pile@tzdubrovnik.hr ili br.tel: +38520312011.

Pročitajte još

BIZARNE PRITUŽBE NA MATURI ‘Nisam pročitao djelo, ali dajte mi bod’

Dulist

Gliserom protuzakonito ulazili u ograđeno kupalište i ukrcavali putnike

Dulist

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

Dulist