Aktualno

TRAGIČNA NESREĆA NA JADROLINIJINOM TRAJEKTU Tri člana posade preminula, jedan teško ozlijeđen

jadrolinija 2

U tragičnoj nesreći koja se dogodila danas poslijepodne na Jadrolinijinom trajektu Lastovo u Malom Lošinju, smrtno su stradala tri člana posade, dok je četvrti član teže ozlijeđen. Nesreća se dogodila tijekom rada na trajektu.

– Informacije o nesreći imam samo iz medija, ali prema onome što mi je dostupno, radi se o tipu trajekta na kojima se rampa spušta i podiže na zupčasti ili lančani, a u ovom slučaju najvjerojatnije se radilo o lančanom pogonu. Definitivno bi se moglo raditi o grešci u održavanju i nedvojbeno je da je došlo do pucanja nekog od elemenata mehanizma koji nije bio odgovarajuće održavan, ili zbog starosti, a možda je neki dio već prije bio napuknut. Očevid će utvrditi i što su članovi posade radili kad ih je poklopila rampa – rekao je Goran Husinec, sudskog vještaka za promet, motorna vozila i plovila za Jutarnji list. 

Djelatnici nadležne Lučke kapetanije, zajedno s Agencijom za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu, provest će istragu kako bi se utvrdili uzroci ovog tragičnog događaja. Jadrolinija je izrazila duboku sućut obiteljima preminulih te nadu u oporavak ozlijeđenog člana posade, poručuju iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Pročitajte još

Novi toplinski val trajati će do kraja idućeg tjedna

Dulist

Konzum s polica povlači proizvod zbog prisustva stranog tijela

Dulist

ZDRAVKO MAMIĆ I EUROPSKI SUD Evo kada će objaviti dugo iščekivanu presudu

Dulist