Nakon vrlo uspješnih nekoliko godina rada japanskog restorana Shizuku, Eri i Yoshihiro Tsugawa odlučili su se na još jednu poslovnu priču – otvaranje restorana Trinity.
Vrlo drag i simpatičan par, za duList je ispričao svoju priču o samoj ideji ovog novootvorenog restorana. S obzirom na veliku posjećenost i popularnost kojeg Shizuku uživa, logičan slijed bio je razmišljati o otvaranju novog prostora gdje će gosti, naučeni na japanske specijalitete, ići još jedan korak dalje te probati neke nove kombinacije okusa.
Trinity u svojoj ponudi ima tradicionalnu tajlandsku i japansku kuhinju uz klasična, mediteranska i europska jela
Trinity u svojoj ponudi ima tradicionalnu tajlandsku i japansku kuhinju uz klasična, mediteranska i europska jela. Težište je na tajlandskim jelima koja se razlikuju od japanskih posebno po svojim aromatičnim i pikantnim svojstvima. Poznata po rezancima i riži, tajlandska kuhinja održava savršenu ravnotežu između slatkog, kiselog, ljutog i slanog. U ovom restoranu, okusi su ne toliko ‘spicy’, odnosno prilagođeni našim, mediteranskim nepcima.
Svakako je najpoznatije jelo Pad thai, neodoljiva mješavina rižinih rezanaca prženih sa svježim kozicama ili piletinom. Thai tom yam juha je također vrlo tradicionalno jelo specifične ljuto – slatko – kisele arome uz upotrebu svježih začina kao što su galangal i limunska trava. Pored dnevnih i japanskih već poznatih slastica mogu se probati i tajlandske, kao što su primjerice rižine kuglice u kokosovom mlijeku.
Kulturološki miks
Svaki pravi kuhar, treba odrastati i živjeti s okusima jela koje priprema pa se tako u kuhinji Trinitya nalaze profesionalni chefovi s Tajlanda i Japana kao i naš dubrovački chef. Ovaj kulturološki miks rezultirat će ubuduće, kako Eri kaže, fuzijom tajlandskih, japanskih i hrvatskih okusa. Za početak, važno je upoznati te naučiti razlikovati i uživati u tradicionalnim i originalnim okusima azijske kuhinje.
Ambijent Trinitya je vrlo ugodan i intiman pa je ovaj restoran pogodan kako za romantične večere, godišnjice tako i za veće proslave i okupljanja. Uz Sake i tradicionalno šljivino vino Ume Shu, već iskušane japanske pive, gosti mogu uživati i u koktelima pripremljenim uz svježe japansko voće Yuzu i poznatom japanskom ginu Roku.
Posjetom restorana Trinity pruža se svima jedinstvena prilika kušati najbolja tajlandska i japanska jela, upoznati djelić kulture i običaja te ponešto naučiti o tradicionalnim okusima.