Aktualno

TOPLINA I JUŽINA Stiže nam pustinjski pijesak iz Afrike

djir stradun pijesak 23032016 1

Tijekom iduća dva dana u naše će krajeve stizati i sve više vlage, ali i pustinjskog pijeska iz Afrike.

Naime, prema vremenskoj prognozi koju donosi HRT, razdoblje neuobičajene topline nastavit će se i idućih dana, no u unutrašnjosti će dnevna temperatura zraka biti ipak niža, a na Jadranu će jugo još pojačati kako se ciklona iz zapadnog Sredozemlja bude približavala našim krajevima.

U ponedjeljak će u većem dijelu zemlje biti suho. Na krajnjem jugu vjerojatnost za sunčana razdoblja bit će veća, no ponegdje može pasti i malo kiše. Uz jako i vrlo jako jugo temperatura zraka uglavnom između 14 i 17.

Vrlo vjetrovito bit će još i u utorak, a zatim će jugo slabjeti i u srijedu postupno okretati na buru i sjeverozapadnjak s kojima će se i temperatura zraka malo sniziti. Uz umjereno do pretežno oblačno vrijeme povremeno će biti kiše, posebice u utorak i srijedu kada su mogući i obilniji pljuskovi.

U unutrašnjosti će prevladavati oblačno vrijeme, sunčana razdoblja očekuju se uglavnom na istoku gdje će i oborine biti najmanje i to tek od srijede. U zapadnim će predjelima kiša u utorak i srijedu biti i obilnija, a s pritjecanjem hladnijeg zraka potkraj srijede i u četvrtak u višem će gorju padati susnježica i snijeg.

Iako će i idući dani biti topliji od uobičajenog, ipak će odstupanje od prosječnih vrijednosti, posebice dnevne temperature u drugoj polovini tjedna, biti zamjetno manje.

Pročitajte još

GLOBALNI IT KVAR Jeste li pokušali ugasiti i upaliti računalo 15 puta?

Dulist

OBAVIJEST SANITATA Zatvaranje Ulice don Frane Bulića i parkinga Gradac

Dulist

Iz Valamara reagirali i kategorički odbacili tvrdnje optužbe Udruge Divlja liga

Dulist