DuList IN

Toni Milun kroz smijeh Dubrovčane podučio financijama

milun predavanje 5

Poznati matematičar i profesor Toni Milun održao je predavanje ‘Na(uči) o osobnim financijama’ danas u dvorani sv. Ivana Pavla II. Na početku je mladima i onima malo starijima naglasio kako se ne može naučiti sve o osobnim financijama u ovom jednom predavanju već moraju konstantno učiti, jer se tehnologijom i svijet financija sve brže mijenja.

Zanimljivo je što se dvoranom često orio smijeh nazočnih, što nije baš za očekivati kada se priča o financijama. No, Milun ne samo da je izvrstan matematičar, on je i izvrstan, duhovit govornik. Na početku je okupljene nasmijao kada je pokazao sliku nekadašnjeg direktora Hrvatske udruge banaka Zorana Bohačeka, uz objašnjenje kako su on i njegovi krivi potezi dijelom zaslužni što se počeo baviti informiranjem javnosti o osobnim financijama. Također, iznenadio se i općim neznanjem djelatnika zaposlenim u bankama o važnim dijelovima financija i njihovoga posla. Naime, Milun je išao u banke i predstavljao se kao klijent kako bi saznao koliko zaposlenici znaju o svome poslu, a nije se baš ugodno iznenadio.

Kada je upitao okupljene koliko ih trenutno ima s minusom na računu, malo se ruka dignulo u zrak, pa se cijela dvorana nasmijala, a podosta njih i na svoj račun. Ipak na kraju, svi oni koji su bili na ovom predavanju mnogo toga su naučili o kreditima, štednji i troškovima.

– Trošite manje nego što zarađujete! To je početak dobrostojećih osobnih financija, na tome se sve gradi. Štedite na malim stvarima, nemojte kupovati instinktivno. Prvo što sam ja napravio kada sam ‘popravljao’ svoje financije je izbjegavanje usputnog kupovanja – rekao je Milun.
Objašnjavao je i trikove koje poduzetnici koriste s popustima koji se zapravo čine povoljniji nego što jesu. Pa je ovo bilo predavanje za sve uzraste koji žele učiti i naučiti, te tako poboljšati stanje svojih financija.

Predavanje su organizirali Udruga za mlade Maro i Baro preko glavnog projekta Informadur, Studentski katolički centar SKAC_DU i Udruga mladih Orlando, a predavanje su podržali Grad Dubrovnik i OTP banka.

 

Pročitajte još

Vlasnici apartmana – imamo super novosti za vas!

Dulist

‘ULICAMA NAŠEG GRADA’ Bogat zabavni i glazbeni program i ovog tjedna

Dulist

DRUGO MJESTO U SHOWU ‘ELITA’ Aneli Ahmić osvojila 50 tisuća eura

Dulist