Aktualno

Toni Benić: Zamišljali smo najgori scenarij. Ali onda su stigli vatrogasci, svaka im čast!

toni benic pozar zupa

Mirnija situacija trenutno vlada na području Župe dubrovačke, nakon dva dana nadljudske borbe vatrogasaca i brojnih sugrađana s vatrenom stihijom. Kratka i blaga kiša koja je pala na ovom području, olakšala je gašenje požara.

Toni Benić, koji živi na Popolici, ispričao nam je sinoćnje svjedočanstvo te ‘bliski susret’ s vatrom. Naime, požar je bio jako blizu njegovog mjesta, na nekih 300 do 400 metara udaljenosti iznad kuće.

-S obzirom da smo noć prije pratili situaciju, mislili smo da je sve riješeno po pitanju požara. Onda kad smo u popodnevnim satima shvatili da je opet krenuo požar, u jako kratkom roku je došlo nama iza kuće. Uhvatila nas je mala panika – priča nam Benić. Pomaknuli su aute na parking u Mlinima, kako bi imali jednu brigu manje.

-Zatim smo pratili što se događa. Zamišljali smo najgori mogući scenarij. Nije nam bilo jasno kako se u tako kratkom vremenu ponovno pojavio ogromni požar i došao nam doslovno iznad glave. Nije bilo ugodno za vidjeti – rekao je. No, u pomoć su pristigli vatrogasci koji su svojim djelovanjem smanjili opasnost od približavanja požara kućama. Upravo je njima uputio posebne zahvale.

-Nemam riječi, svaka im čast. S takvim vatrogascima ne trebamo se bojati u budućnosti. Također, zahvaljujem i kanaderima koji su pomagali unatoč velikim naletima vjetra. ‘Pritisnuli’ su zadnjih sat vremena prije nego što je krenuo mrak – istaknuo je.

Foto Privatna arhiva / Fotografija požara tijekom utorka

Pročitajte još

GLOBALNI IT KVAR Jeste li pokušali ugasiti i upaliti računalo 15 puta?

Dulist

OBAVIJEST SANITATA Zatvaranje Ulice don Frane Bulića i parkinga Gradac

Dulist

Iz Valamara reagirali i kategorički odbacili tvrdnje optužbe Udruge Divlja liga

Dulist