Sport

Tomić donio pobjedu protiv Gruzije

kosarka reprezentacija196

Hrvatska košarkaška reprezentacija upisala je prvu pobjedu na Europskom prvenstvu u Sloveniji. Svladana je neugodna Gruzija sa 77:76 (po četvrtinama 17:15, 18:19, 15:18, 27:24).

Hrvatska je bolje otvorila utakmicu i probijala gruzijsku zonu, ali su se Gruzijci znali nekoliko puta vratiti u meč. Tomić je velik dio utakmice odigrao skromno, ali je zato zabio dva slobodna bacanja i šut za pobjedu. Na kraju 7 koševa i 7 dodavanja za 21 minutu igre.
 
Upravo je Tomićev koš devet sekundi prije kraja, nakon pick'n'rolla s Draperom, donio Hrvatskoj prve bodove i ostanak u borbi za prva tri mjesta koja vode u drugi krug. Drugi Dubrovčanin u reprezentaciji, Lukša Andrić, odigrao je 4 minute, ali zabilježio tek po jedan skok u obrani i napadu te tri osobne greške.
 
U hrvatskom sastavu najbolje je odigrao Dontaye Draper (16 koševa, 4 skoka i 3 asistencije). Bogdanović je dodao 15, Šarić 12, a Markota 10 koševa. Za Gruziju je Tsintsadze ubacio 25 koševa, uz pet asistencija i pet ukradenih lopti, gruzijski Amerikanac Hickman postigao je 20 koševa, a dobar je bio i Sanikidze s 15 koševa i sedam skokova.
 
Sutra je dan odmora, a u subotu Hrvatskoj slijedi novi izazov, utakmica s Poljskom.

Pročitajte još

SUTRA PO BRONCU! Barakudice izgubile u polufinalu od Španjolske, a sutra se bore za treće mjesto

Dulist

BARAKUDICE IZBORILE POLUFINALE Pobijedile Nizozemsku, večeras ih čeka Španjolska

Dulist

[FOTO] FUN H20 OSVOJIO NASLOV PRVAKA! Igrači ponosno podigli pokal ispred crkve sv. Vlaha

Dulist