Aktualno

TOLIKO O SVIJESTI GRAĐANA Španja: Koja je fora parkirati na mjesto osobi bez invaliditeta?

mihovil spanja025

Sinoć sam na aerodromu u Čilipima htio parkirati na mjesto za osobe s invaliditetom. Naravno, na jednom od dva mjesta predviđena za OSI na terminalu za odlaske automobil bez predočene iskaznice, a na drugom lik parkirao mrtav hladan s iskaznicom koja vjerojatno nije na njegovo ime i ne koristi automobili u te svrhe jer je uredno ukrcavao strane goste s prtljagom u automobil – početak je scenarija koji je naš paraolimpijac i vrhunski sportaš Mihovil Španja opisao na svom Facebok profilu.

Na njegovo pitanje ‘koja je ovo fora parkirati na ovo mjesto osobi bez invaliditeta i koji ne dolazi po osobu s fizičkom poteškoćom’, čovjek je rekao kako ‘nema vremena to sad objašnjavati’.

– Toliko o stanju svijesti nekih naših građana i kontinuiranom kršenju prava osoba s invaliditetom – ističe Španja.

Dosad je, kako kaže, izbjegavao fotografirati te osobe i njihove automobile jer je uistinu smatrao kako se može ljudskim pristupom zaobići prekršajne prijave i kazne njima.

– Međutim, od danas mobitel u ruke i sve javno objavljujem dok ne prestane strahovlada likova koji nisu dostojni ničega osim osude takvog ponašanja i udaranja po džepu – rekao je Španja i dodao još jedan bitan element.

– Neki dan sam objavio kako su se u Splitu pojavile krivotvorene potvrde za parking osoba s invaliditetom. Siguran sam da toga ima i na našem području, a nadležnim organima reda je nekad teško utvrditi radi li se o originalnim ispravama ili ne – naglasio je. Ističe kako je zato potrebno unaprijediti potvrde kako bi se jednostavnije utvrdilo na licu mjesta odgovara li ista identitetu vozača.

Pročitajte još

BIZARNE PRITUŽBE NA MATURI ‘Nisam pročitao djelo, ali dajte mi bod’

Dulist

Gliserom protuzakonito ulazili u ograđeno kupalište i ukrcavali putnike

Dulist

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

Dulist