Zanimljivosti

Tko radi najbolju kotonjatu, mantalu…

desa kontonjata003

Slatki tjedan u dubrovačkoj Deši završio je proglašenjem najbolje kotonjate, mantale i bruštulanih mjendula.

Ocjenjivački sud pod predsjedanjem prof. kulinarstva Josipa Žuvele imao je slatki, ali težak zadak izabrati najbolje od izvrsnih delicija koje su stigle na ocjenjivanje iz različitih krajeva naše Županije.

U kategoriji kontonjate bila su 22 različita proizvoda, u kategoriji mantale njih 14, a u kategoriji bruštulanih mjendula 13.

Zlatnu plaketu za najbolju kotonjatu dijele Dubrovačka kuća, Deša i Paulina Klokoč iz Župe.
Zlatnu plaketau za mantalu dobilo je OPG Đano iz Dubravke u Konavlima, srebro je pripalo agroturizmu Brautović iz Močića, dok su Deša i Dubrovačka kuća podijelile broncu.

Najbolje bruštulane mjendula napravila je Deša, drugo mjesto pripalo je Dubrovačkoj kući dok je bronca pošla u ruke Mirjane Handabaka iz Župe dubrovačke.

Pročitajte još

PRIJE 22 GODINE POSJETIO NAS JE PAPA ‘S radošću sam dođoh u ovaj stari i slavni grad’

Dulist

Moraju li vozači prometnim znakom biti upozoreni na kameru?

Dulist

NETKO U LEŽALJCI, NETKO U VREĆI… Besplatan smještaj u hladovini bora!

Dulist