Hrvatska

TKO JE ZEZNUO MARIĆA Tekli potoci pive, a gdje su računi?

fiskalizacija002

Premda su zbog uspjeha ‘Vatrenih’ za vrijeme Svjetskog prvenstva u Rusiji trljali ruke, jer to je značilo i veću potrošnju pivskih proizvoda, u Ministarstvu financija neugodno su iznenađeni zbog podatka Porezne uprave kako je izdanih računa tri posto manje nego u istom razdoblju lani.

-Naša nogometna reprezentacija ostvarivala je dan za danom ili utakmicu za utakmicom povijesne rezultate, na koje smo svi bili jako ponosni. Međutim, mi smo isto tako uočili da porezni obveznici u određenim segmentima ne slijede taj primjer i ne rade po pravilima porezne struke – izjavio je za Dnevnik.hr ministar financija u Vladi RH Zdravko Marić, koji je nakon neugodnog saznanja na teren poslao inspektore.

-U ovim slučajevima vidimo da se tu radi o recidivistima, ponavljačima. Ne govorimo o malim vrijednostima, i tu porezna uprava i sve službe moraju biti jasne i čvrste i nažalost ćemo biti primorani na najjače mjere, a to je zatvaranje, odnosno pečatiranje pojedinih objekata – najavio je Marić.

Tijekom ljeta Porezna će posebnu pozornost obratiti na festivale i klubove. Kazne za neizdavanje računa iznose od 10 do 500 tisuća kuna.

Opširnije pročitajte ovdje.

Pročitajte još

ODLUKOM VLADE Ovo su nove cijene goriva

Dulist

Hrvatska od 1. siječnja ponovno uvodi obavezno služenje vojnog roka

Dulist

Hrvatska prva u Europi po čistoći mora

Dulist