Aktualno

Tko je presudio Šiši, Maračiću i Vilać?

ravnatelji

Iako je prvotno najavljena za 17., pa zbog odlaska HDZ-ovih vijećnika u Vukovar pomaknuta na 16. studeni, sjednica Gradskog vijeća se ovog tjedna ipak neće održati.

Kako doznajemo, sve je to maslo nezavisnog vijećnika Pera Vićana, koji je odlučio ne doći na sjednicu sa svojom nezavisnom listom, o čemu smo pisali i prošlog tjedna.

Odluci je, doznajemo, pogodovalo i medijsko prepucavanje između predsjednice Gradskog vijeća Olge Muratti i HDZ-ovih vijećnika oko termina održavanja sjednice.

Podsjetimo, gradskim vijećnicima stigao je poziv kako se sjednica, koja je jako bitna za daljnju sudbinu triju ravnatelja javnih ustanova u kulturi, održava u subotu 17. studenog. No, reagirao je gradski HDZ ističući kako njihovi vijećnici u subotu odlaze za Vukovar.

Muratti je udovoljila njihovom zahtjevu te je sjednicu pomaknula na 16. studeni, na što je ponovno reagirao HDZ najavivši kako će oni za Vukovar krenuti ipak u petak. Sve je kulminiralo Murattičinim odgovorom u kojem je navela kako sumnja u iskrenost HDZ-ovih namjera.

E, takvo prepucavanje stiglo je k'o naručeno koaliciji, odnosno Peru Vićanu, koji je odlučan u svoj naumu o smjeni ravnatelja Dubrovačkog simfonijskog orkestra Pera Šiše, Umjetničke galerije Dubrovnik Antuna Maračića te Dubrovačkih muzeja Pavice Vilać. Na piku mu je doznajemo posebno Pero Šiša, a njega za ravnatelja ne bi podržao ni HNS, stranka gradonačelnika Andra Vlahušića, kojemu pak ne odgovara izbor Damira Milata za ravnatelja.

Podsjetimo, Šiši, Maračiću i Vilać 17. studenog ističe ravnateljski mandat. Šiši i Maračiću s tim datumom također prestaje i radni odnos, što znači da će se u roku od 5 dana, ako im se ne da novi ugovor, naći na ulici. Inače, ravnatelju Umjetničke galerije Dubrovnik Antunu Maračiću ostalo je tek tri godinu do mirovine.

S druge strane Pavica Vilać u ugovoru ima klauzulu da se nakon ravnateljskog mandata vraća na mjesto kustosice, no ako se do isteka njenog mandata ne izabere novi ravnatelj, neće joj tko imati potpisati rješenje o novom radnom mjestu, pa i ona, kao i njene kolege Šiša i Maračić, ostaje bez posla.

Pročitajte još

Iz ljekarni se povlači lijek za koji nema zamjene

Dulist

Potres na Pelješcu

Dulist

Odbijena žalba! Gradnja autoceste do Dubrovnika početkom 2025.

Dulist