Aktualno

Tko bi mogao biti Milanovićev protukandidat iz HDZ-a? Evo što kaže Macan

kresimir macan 2

Stručnjak za odnose s javnošću Krešimir Macan komentirao je kandidaturu Zorana Milanovića za predsjednika. Milanović je u srijedu kazao da očekuje podršku SDP-a.

– Očekujem podršku SDP-a, trebat će mi, iz niza razloga, da me ne pokradu. Imam najviše znanja i i iskustva od svih mogućih kandidata, ali to naravno nikad nije presudno, ne mora biti ni sada, to su moji aduti i to je to – naveo je.

– Bilo je očekivano, kandidatura je bila izvjesna, bilo je samo pitanje tajminga, kad će objaviti, očito je želio biti prvi, postaviti se kao favorit, što i jest po svim istraživanjima, on je favorit za to mjesto – rekao je Krešimir Macan za N1.

Objava kandidature trajala je svega 30-ak sekundi nakon čega je Milanović odšetao od novinara. Macan je komentirao što stoji iza toga.

– U ovom trenutku ima više pitanja nego što on ima ili želi dati odgovora i tako je to izbjegao. Očekujući da ćete vi pitati stranačke aktere, a da se neće otvarati pitanja koja su po njega još aktualna i mogu biti problematična, od toga da Povjerenstvo otvara postupak zbog puta na utakmicu sa suprugom pa i sve ovo što se događalo ranije u parlamentarnim izborima, ta neustavna pozicija u koju se doveo… Izbjegao je sva neugodna pitanja koja su mu se mogla postaviti – istaknuo je.

– Nije pametno na dan objave kandidature otvarati bokove sa svih strana, znači objavio sam kandidaturu i neka to bude vijest – dodao je Macan.

Ivan Penava (DP) rekao je da su sve opcije otvorene, pa tako i podrška Milanoviću, no Macan tvrdi da to nije realno.

– To nije opcija. Penava mora naučiti da je u vladajućoj koaliciji. Ako ste u koaliciji s HDZ-om, onda igrate zajedno. Da ćete podržati drugog kandidata protiv partnera s kojim vladate, to bi bilo neobično, ne isključujem, ali onda očekujete reakciju HDZ-a – navodi Macan.

Što se tiče potencijalnog kandidata iz redova HDZ-a, Macan kaže da se već neko vrijeme spominju dva imena.

– Idealno bi bilo da bude Ivan Anušić, pa da kaže Penava da ga neće podržati. Ili Davor Ivo Stier. Kandidat mora biti prihvatljiv i DP-u, dakle dovoljno konzerativan i dovoljan autoritet – rekao je Macan.

Kaže da sve ovisi i o tome koliko će jakih kandidata biti.

– Nemojmo zaboraviti da Selak Raspudić isto može privući desne glasove pa ostaje pitanje za koga će ona reći da glasaju u drugom krugu – zaključio je.

Pročitajte još

HRABRA LUCIJA POSJETILA UDRUGU TATA JE TATA ‘Od kad te znam, ja virujen u anđele’

Dulist

Novi detalji vezani uz obavezni vojni rok

Dulist

Dječak Mario Ujdur i njegova obitelj trebaju našu pomoć

Dulist