Crna kronika

TJEDAN NA CESTAMA Napisano 557 kazni, 11 prometnih nesreća

Prometna

Tijekom proteklog tjedna na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je jedanaest prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže, a osam ih je lakše ozlijeđeno.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 557 represivnih mjera od čega izdvajamo 218 mjera poduzetih zbog prekoračenja brzine, 29 mjera poduzetih zbog vožnje pod utjecajem alkohola i 11 mjera poduzetih prema vozačima zbog vožnje prije stjecanja prava na upravljanje. Iz prometa je isključen 41 vozač i 11 vozila.

Najveća koncentracija alkohola od 2,10 promila izmjerena je 40-godišnjaku koji je upravljao osobnim automobilom dubrovačkih registracijskih oznaka, a zaustavljen je u subotu, 22. veljače oko 00.40 sati u Metkoviću. Tom prilikom vozač je odbio policijskim službenicima dati dokumente na uvid, vrijeđao ih te se pokušao udaljiti s mjesta događaja, a nakon što je uhićen i doveden u prostorije za zadržavanje pokušao je pobjeći.

Uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o osobnoj iskaznici 40-godišnji vozač je doveden na Prekršajni sud u Metkoviću.

Pročitajte još

PROMETNA NA KUNEJIMA Ozlijeđen motociklist

Dulist

U LOVIŠTU Ukrajinka uništila šumu, ugrozila stanište ptica, gradila bez dozvole…

Dulist

UBOJSTVO U POKUŠAJU NA KORČULI Nožem nasrnuo na izvanbračnu suprugu i teško je ozlijedio

Dulist