Crna kronika

Tijekom ronjenja kod Sušca i na Korčuli smrtno stradale dvije osobe!

porat ronjenje 10

Dvije osobe smrtno su stradale tijekom ronjenja u akvatoriju naše županije i to s razmakom od svega nekoliko sati. Na Korčuli je smrtno stradala državljanka Slovačke, a samo par sati kasnije kod Sušcadržavljanka Slovenije, donosi morski.hr. Oba tragična događaja dogodila su se tijekom jučerašnjeg dana.
Kako je za morski.hr potvrdila glasnogovornica Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Andrijana Biskup, u poslijepodnevnim satima 9. kolovoza je u Općini Blato, na 100 metara od obale tijekom ronjenja na dah uz grupu ronilaca i instruktora ronjenja primijećena 39-godišnja državljanka Slovačke kako pluta po površini.
-Pokušana je reanimacija na licu mjesta, no mrtvozornica je konstatirala smrt u 17.30. Obaviješteno je Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku, a tijelo prevezeno na patologiju radi obdukcije kojom će se utvrditi uzrok smrti – potvrdila je za morski.hr Biskup.
Samo nekoliko sati kasnije, kraj otoka Sušac smrtno je stradala Slovenka Irena Čok, predsjednica ljubljanskog udruženja za istraživanje mora i članica Nadzornog odbora Slovenskog ronilačkog saveza.
Kako je za morski.hr rekla glasnogovornica PU dubrovačko-neretvanske, oko 18:30 sati dvoje državljana Slovenije, muška osoba u dobi od 64 i ženska osoba u dobi od 46 godina s ronilačkom opremom su ronili na predjelu otoka Sušac, općina Lastovo. Prilikom izrona s dubine od oko 50 metara, prvo je izronila ženska osoba, a nakon nje i muški ronilac koji ju je zatekao kako pluta bez svijesti. Prema navodima policije, na tijelu nisu pronađeni tragovi nasilja, izuzeta je ronilačka oprema radi vještačenja te je o svemu obaviješteno ŽDO u Dubrovniku, a tijelo preminule je prevezeno na odjel patologije radi obdukcije, kojom će se utvrditi točan uzrok smrti.
O smrti svoje članice oglasio se i Slovenski ronilački savez.
– Bila je vrlo predana ronjenju, posebno podvodnoj fotografiji, gdje je bila i državna prvakinja. Ireninom smrću slovensko ronjenje puno je izgubilo. U ime Slovenskog ronilačkog saveza i moje osobno ime želim izraziti iskrenu sućut svim njegovim ljudima, a posebno Borutu – objavljeno je na Facebook stranici Slovenska potapljaška zveza.

Pročitajte još

Brzom intervencijom ugašen požar uz magistralu kraj skretanja za Bosanku

Dulist

Požar na Pelješcu pod nadzorom, vatrogasci rade na sanaciji

Dulist

DORH ponovno uložio žalbu i traži produljenje istražnog zatvora za Albanku Ymeri

Dulist