DuList IN

Tibor Karamehmedović: ‘Najbolje je pitati Doris zašto je napustila Silente, ali radilo se o razilaženju u stavovima i željama od glazbe’

silente

Doris Kosović je lani napustila Silente, a Tibor Karamehmedović je za Index objasnio zašto se pjevačica odlučila za taj potez.

– Najbolje je to pitati nju, ali radilo se o razilaženju u stavovima i željama od glazbe. Doris ima samostalnu karijeru koju želi ganjati i to je dosta drugačija glazba od Silentea. Život je kratak i treba isprobati stvari. Tko god da se u životu odluči za bilo što, to je teško nekada priznati sebi i odvojiti se od starih navika, ali treba reći ‘Ja želim nešto potpuno novo i dati ću puno srce u to pa makar ne sličilo na ništa prošlo.’ I to je jako hrabro – objasnio je Tibor. Lara Viktorija Ilić ubrzo je zamijenila Dorisin glas u bendu. Tibor se osvrnuo na to kako su odabrali baš Laru za Silente.

– Jedini kriterij pri izboru je bio da ta jezgra Silentea, koja nas čini onime što jesmo ostane netaknuta. Mi smo startali 2006. i već gotovo 20 godina posvećujemo život tom bendu. Ta kreativna energija od koje je sve krenulo, to inzistiranje na svojim pjesmama, ta vibra benda, jer mi smo svi prijatelji iz srednje škole, to se trebalo sačuvati – objasnio je Tibor. Silente će 29. lipnja održati najveći samostalni koncert u karijeru na zagrebačkoj Šalati, na kojem će publiku provesti kroz gotovo 20 godina stvaralaštva. Tibor Karamehmedović se osvrnuo na nadolazeći koncert.

– To je velika pozornica, velika produkcija, tako da imamo priliku izvesti stvari koje nemamo inače. Prije pola godine smo u Tvornici svirali dva koncerta zaredom, gdje smo svirali s prvog albuma pjesme koje nismo nikada svirali uživo. Sada ćemo i s drugog i trećeg i četvrtog. Dakle, tri sata koncerta skoro, nikad nismo radili toliko dugo – rekao je Tibor.

Pročitajte još

Vlasnici apartmana – imamo super novosti za vas!

Dulist

‘ULICAMA NAŠEG GRADA’ Bogat zabavni i glazbeni program i ovog tjedna

Dulist

DRUGO MJESTO U SHOWU ‘ELITA’ Aneli Ahmić osvojila 50 tisuća eura

Dulist