Aktualno

Thomas Cook predstavio ljetni kalendar

thomas cook171

Vodeća svjetska putnička agencija Thomas Cook/ Neckerman predstavila je jutros ljetni kalendar za 2013. godinu.

Putnička agencija je u suradnji sa Hrvatskom turističkom zajednicom ove godine izabrala Dubrovnik kao mjesto godišnjeg četverodnevnog susreta njemačkih novinara iz turističkog sektora i dnevnih novina kako bi predstavila novosti u ponudi za predstojeću sezonu.
Katalog je predstavljen u 10 sati na konferenciji za novinare u hotelu Valamar Lacroma. Zamjenik Ministra OlegValjalo predao je nagradu za djelatnika godine Peteru Frankhauseru, predsjedniku uprave Thomasa Cooka.

– Velika je važnost ovakvog događanja u Dubrovniku, kao prvo i najbitnije za cijelu Hrvatsku, zatim za regiju Dubrovnik i kraj Neretve. Dogodilo se povećanje od 20 posto njemačkih gostiju. Oni rade program upoznavanja njemačkih novinara s našom destinacijom radi daljnjih i dodatnih prezentacija. Ne moramo napominjati koliko su ova događanja važna – istaknula je Jelka Tepšić iz Turističke zajednice Grada Dubrovnika.
Thomas Cook svake godine posjeti jedno odabrano odredište kako bi predstavili novitete u ponudi za narednu sezonu.

U Hrvatskoj je ove godine ostvareno milijun noćenja više, oko 200 tisuća turista posjetilo je zemlju. Inače u Hrvatsku stiže oko 14 milijuna Njemaca, s oko milijun i 800 tisuća noćenja.
Paul Frankhauser, predstavnik uprave thomasa Cooka, ovom prigodom izjavio je:
– U Hrvatskoj je odnos cijene i kvalitete baš onakav kakv treba biti. Vraćaju se zlatna vremena hrvatskog turizma. To nam se sviđa. – zaključio je.

Ovogodišnji program održava se od 28. do 31. listopada, a naglasak mu je na turističkoj ponudi Hrvatske kao zemlje domaćina susreta.

Pročitajte još

(FOTO) Premijera Vojnovićevog ‘Ekvinocija’ na Dubrovačkim ljetnim igrama

Dulist

Od utorka jeftinije gorivo

Dulist

TAKSISTI HUMANITARCI Novo udruženje Taxi i Uber vozača Grada Dubrovnika

Dulist