Aktualno

TEMATSKA SJEDNICA Gradski vijećnici raspravljat će o stanju u dubrovačkom športu

gradsko vijece 19 sjednica 3

Sazvana je dugo najavljivana tematska sjednica na kojoj će se raspravljati o stanju u dubrovačkom sportu. Vijećnici, ali i javnost konačno bi trebali dobiti na uvid u kakvom je stanju sportska infrastruktura, hoće li najavljeni projekti biti realizirani u roku, a za očekivati je i da će biti riječi o transparentnosti i financiranju javnih potreba u sportu. Sve to potaknuto je brojnim dosadašnjim raspravama u kojima su pojedini vijećnici, a i sam gradonačelnik iskazali nezadovoljstvo načinom funkcioniranja pojedinih sportskih kolektiva.

Gradski vijećnici sastaju se u ponedjeljak, 23. listopada, a na dnevnom redu nalazi se Stanje u dubrovačkom športu te Izvješće o stanju sportske infrastrukture na području Grada Dubrovnika. Vijećnici će, prema materijalima, raspravljati o načinu i funkcioniranju sportske djelatnosti na području grada, nastavno na dostavljeni izvještaj Dubrovačkog saveza športova. Izvješće o stanju sportske infrastrukture na području Grada Dubrovnika trebalo bi obuhvatiti projekte i aktivnosti predviđene Strategijom razvoja sporta i sportske infrastrukture u Gradu Dubrovniku 2018.-2028. godine.

Podsjetimo, u ožujku ove godine najavljeno je sazivanje tematske sjednice kroz mjesec dana. Na tadašnjoj sjednici Gradskog vijeća dubrovački klubovi umalo su na tri mjeseca ostali bez financijskih sredstava jer gradski vijećnici nisu usvojili prijedlog javnih potreba u sportu za 2023. godinu. Potom je glasovanje ponovljeno i najavljeno je sazivanje tematske sjednice. Vlada nezadovoljstvo stanjem u dubrovačkom sportu, a sam gradonačelnik Mato Franković tada je sve objasnio riječima: U dubrovačkom sportu nam je kriza veća nego rat u Ukrajini. Rupa k’o bezdan!.

Pročitajte još

Ursula von der Leyen ponovno izabrana za predsjednicu EU komisije!

Dulist

OD DUBROVNIKA DO MEĐUGORJA Evo kada se otvara Camino

Dulist

Vlahušić: Plaže bez suncobrana, šetnjice bez drvoreda, zidine bez osvježivača zraka…

Dulist