Aktualno

Taksisti besplatno prevezli više od 150 alkoholiziranih vozača!

taxi14

Petu godinu zaredom, održao se projekt ‘Ako piješ ne vozi, samo nazovi’ u organizaciji Udruge za sigurnost u prometu i dva taxi udruženja. Riječ je o projektu u kojem su sudjelovali taksi volonteri koji su prevozili vozače pod utjecajem alkohola do svojih domova od 15. prosinca 2023. do 2. siječnja 2024. godine na području grada Dubrovnika i Mokošice, Splita te Šibenika.

-Po završetku navedenog pilot projekta možemo reći da je isti pokazao iznimne rezultate i interes građana. Tako imamo podatke da je čak 155 vozača pod utjecajem alkohola na telefonski poziv prevezeno na kućni prag bez posljedica. Najveći rezultat svakako je da nismo imali vijesti o stradavanju u prometnim nesrećama u vrijeme blagdana – ističu iz Udruge za sigurnost u prometu.

Volonteri/vozači sa službenim vozilama, dežurali su vikendom, petkom na subotu i subotom na nedjelju te na poziv građana u vremenu od 21 do 00 sati prevozili vozače pod utjecajem alkohola njihovim domovima.

-Postoje naznake kako bi se ove godine koncept projekta u suradnji sa drugim taksi operaterima, nakon Dalmacije mogao proširiti na cijelu Hrvatsku, u gradove Rijeka, Zagreb i Osijek. Cilj navedenog projekta je preventivno djelovati te ukazati na štetnost upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola pogotovo u blagdansko doba godine. Ovim projektom se i neposredno djeluje te bi se potencijalno mogle izbjeći prometne nesreće sa zbog vožnje pod utjecajem alkohola, posebice one najteže sa smrtnim ishodom – navode.

Foto Ilustracija

Pročitajte još

GLOBALNI IT KVAR Jeste li pokušali ugasiti i upaliti računalo 15 puta?

Dulist

OBAVIJEST SANITATA Zatvaranje Ulice don Frane Bulića i parkinga Gradac

Dulist

Iz Valamara reagirali i kategorički odbacili tvrdnje optužbe Udruge Divlja liga

Dulist