Kultura

TABUI I TENZIJE ‘Slučajni susret u sex shopu’ donosi intrigantnu priču na scenu Kazališta Marina Držića

slucajni susret u sex shopu

U Kazalištu Marina Držića u petak, 27. rujna u 20 sati na Velikoj sceni očekuje nas nova gostujuća predstava, “Slučajni susret u sex shopu”.

Predstava Teatra Rugantino nastala je u suradnji s KD Vatroslava Lisinskog. Dramski tekst austrijskog pisca Petera Turrinija “Grillparzer u sex-shopu” doživio je internacionalnu prepoznatljivost, mnogobrojne izvedbe diljem Europe, kao i filmsku ekranizaciju. Adaptacija ovog bezvremenskog teksta za Teatar Rugantino u fokus stavlja slučajan ili nimalo slučajan, gotovo karmički, susret sredovječnih Muškarca i Žene u neočekivanom ambijentu sex-shopa. Tenzija se ne stvara tek smještajem radnje u atipičan prostor uz koji se i dalje vežu stigme i tabui u konzervativnoj sredini, nego i raslojavanjem odnosa između dviju suprotnosti, dvaju principa, dvaju svjetonazora, otjelovljenih u likovima potpunih neznanaca, Muškarca i Žene.

U režiji renomirane dramske, operne i TV redateljice Saše Broz te u odličnim interpretacijama višestruko nagrađivanih glumaca Ivane Boban i Davora Svedružića, prvi put zajedno u tandemu, Rugantinova predstava otvara nove perspektive i mogućnosti bezvremenskog dramskog predloška.

Banner 300x250 DU 1

Ulaznice se mogu kupiti online putem platforme ulaznice.hr ili na blagajni kazališta. Rezervacije su moguće telefonom na 020 321 088 ili na e-mail blagajna@kmd.hr.

Pročitajte još

Koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra povodom Svjetskog dana turizma ispred crkve sv. Vlaha

Dulist

VEČERAS U KNEŽEVU DVORU Filharmonija Republike Sjeverne Makedonije

Dulist

U sklopu Dana europske baštine predstavljena „Djela Hanibala Lucića“ koje je priredio Ivan Lupić

Dulist