Sport

SVJETSKO PRVENSTVO Ništa od obrane zlata, Barakude u borbi za broncu

barakude svjetsko prvenstvo amerikanci 2
17-07-2019: WK waterpolo: USA v Kroatia: Gwangju Team Croatia Gwangju South Korea 17/07/2019 Waterpolo M10 USA - CRO 18th FINA World Aquatics Championships Nambu University Grounds Orange Pictures / Deepbluemedia / Insidefoto

Španjolci su u polufinalu Svjetskog prvenstva bili bolji od vaterpolske reprezentacije Hrvatske te su finale osigurali rezultatom 6:5 (2:1, 2:1, 2:0, 0:3). Hrvatska je tako izgubila šansu za obranu svjetskog zlata te je ostala u utrci za treće mjesto, odnosno za broncu.

Marko Bijač imao je na današnjoj utakmici sedam obrana. Maro Joković postigao je 3 pogotka, dok su jednom precizni bili Loren Fatović i Xavi Garcia.
– Ne možemo uvijek biti prvi. No u ovom trenutku cijeli svijet ti se ruši. Strašno smo željeli osvojiti ovo prvenstvo, bio sam uvjeren da možemo i da imamo snagu. No nažalost dogodio se ovaj poraz, na meni i mojim suradnicima je da izanaliziramo zbog čega. Nemojmo zatvarati oči pred mogućim problemima, treba im naći razlog, ne možemo samo reći loš dan. No idemo dalje odigrati turnir do kraja, idemo uzet broncu. Nemamo što zamjeriti igračima, dapače. Ja sam na njih ponosan, kako nakon svake pobjede, tako i nakon poraza. Oni su za mene bili i ostali pobjednici, pravi dečki i pravi sportaši. No nekad valja pružiti ruku protivniku i reći da je bio bolji. Danas je Španjolska bila bolja – rekao je Ivica Tucak, izbornik naše reprezentacije.

– Mislim da smo imali izrađene akcije i širinu, igrače koji su bili na šutu, u nekoliko navrata i potpuno sami, međutim to su bili šutevi koji su bili golmanu oko glave ili u prsa. Trebamo napraviti dobru analizu. Izgubljena utakmica. To je život. No ako mislite da je ikome u ovome trenutku više žao od mene i igrača vjerujte mi, varate se. Ali moramo se dignuti, idemo uzeti medalju – zaključio je Tucak.

– Danas smo odigrali možda najlošiju utakmicu na ovom turniru, kada je najviše trebalo, i samim time nažalost nismo ušli u finale i uzeli vizu za Tokiju. To ćemo morati izboriti na nekom od turnira, a sada se moramo okrenuti utakmici za broncu. Ne smijemo se predati, to bi bilo najgore. Svaka medalja na velikom natjecanju je ogroman uspjeh pa i ta bronca, pogotovo na Svjetskom prvenstvu. Nadam se da ćemo se dignuti, znamo koliko vrijedimo i to moramo pokazati. Danas nismo bili na nivou ali nadam se da ćemo za dva dana biti, da ćemo uzet broncu i ići sretni doma – rekao je kapetan reprezentacije Andro Bušlje.

– Ne znam što bi rekao, no ne trebamo se osvrtati unazad nego gledati prema naprijed. Sada ćemo vidjeti tko nam u subotu biti protivnik, treba konsolidirati redove i stisnut se da osvojimo medalju. Jer stvarno vrijedimo – zaključio je Luka Lončar.

Utakmica za treće mjesto igra se u subotu, 27. srpnja u 10 sati.

Pročitajte još

Na tjednom parskom turniru bridža najbolji su Majstorović i Zvrko!

Dulist

Barakude će u petak odigrati posljednju prijateljsku utakmicu uoči Pariza!

Dulist

Dva naslova prvaka za Nenadića, popodne u finalu i Šurkovići!

Dulist