Sport

SVJETSKI KUP Barakude večeras protiv Francuza

ep split barakude

Pred nama je drugi dan natjecanja na zagrebačkom turniru kvalifikacija Svjetskog kupa u vaterpolu. Za Hrvatsku drugi suparnik, ali i prvi europski. Nakon golijade protiv SAD, slijedi nam Francuska. Momčad po mnogočemu nam znana, pa u konačnici ako ćemo tako, i bliska. U njihovom stožeru je jedan naš vrhunski stručnjak (Vjekoslav Kobešćak, pomoćni trener), a u momčadi jedan bivši član Barakuda (Duje Živković). No, prije rasprave i kojeg slova više o Francuskoj, u prvom je planu naša izabrana momčad.
Kakav je dojam, jutro nakon pobjede nad Amerikancima, izbornika Ivice Tucka.
– Prvenstveno smo imali dobar pristup, budući da su iza nas samo 3-4 zajednička treninga, a s druge strane ozbiljan suparnik. Zato apostrofiram pristup, a da je bilo pogrešaka, bilo je. Ne bježimo od toga, bilo ih je čak i dosta, ali i puno lijepih stvari. Za start jednog turnira i više nego dobro. Ponovit ću ono što sam rekao i dan prije početka turnira. Cilj je odigrati ovih ukupno 5 utakmica na najljepši mogući način. Hoćemo li biti prvi ili šesti, uopće nije važno, ništa nam ne mijenja. Jasno, kada smo već tu, onda želimo odigrati što je moguće bolje – rekao je za HVS.
Francuska je prvu utakmicu odigrala (i izgubila) od Mađarske. Završilo je 10:6 za sastav izbornika Zsolta Varge. Međutim, tu valja navesti da je Francuska igrala ipak bez svojeg daleko najboljeg igrača i jedinog pravog centra, Thomasa Vernouxa. On će protiv Hrvatske biti u sastavu, odradio je kaznu od 2 utakmice zabrane nastupa.
– Oko njega se temelji cijela njihova igra. Očekujem opet jednu tešku utakmicu, ali isto tako vjerujem da smo bolja momčad i da ćemo uz pravi pristup to tako onda i privesti kraju. Francuzi su se dignuli, to vidim, ali igramo doma, ponovo je bio pun bazen, lijepa atmosfera i zato znam da ćemo dati sve od sebe – veli izbornik Tucak za HVS.

Pročitajte još

JOSIP MARTINOVIĆ Povijesna bronca na Svjetskom veteranskom prvenstvu

Dulist

Simona Šoda: Uz Ragusu sam na duže staze

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist