Aktualno

SVJETSKI DAN CRVENOG KRIŽA Dođite na mimohod sa svijećama ‘Svjetlo za humanost’

crveni kriz 12

Povodom Svjetskog dana Crvenog križa 8. svibnja i Tjedna Hrvatskog Crvenog križa, koji se obilježava od 8. do 15. svibnja, gradski Crveni križ poziva na posebnu akciju večeras u povijesnoj jezgri.

Hrvatski Crveni križ ove godine obilježava više značajnih obljetnica: 140 godina od osnivanja Crvenog križa na prostorima Republike Hrvatske, 65 godina od prve organizirane akcije dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa te 25 godina od priznanja Hrvatskog Crvenog križa kao punopravnog člana Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

Gradsko društvo Crvenog križa u Dubrovniku, uz društva iz Zagreba i Zadra, jedno od tri najstarija društva, koje je osnovano daleke 1878. godine.

Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik, uz društva Crvenog križa iz Osijeka, Zadra i Zagreba, povodom navedenih obljetnica, na Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca 8. svibnja 2018. godine, pored brojnih drugih aktivnosti, organizirat će i mimohod sa svijećama pod nazivom ‘SVJETLO ZA HUMANOST’.

Program mimohoda:
20:00-20:20 – okupljanje na Pilama
20:25 – paljenje svijeća
20:30 – polazak sudionika u mimohod sa svijećama ‘SVJETLO ZA HUMANOST’ – Pile – vrata od Pila – Stradun – Crkva sv. Vlaha
20:55 – čitanje prigodnog teksta – volonteri Crvenog križa
21:00 – završetak mimohoda i gašenje svijeća

Pročitajte još

Situacija u Dalmatinskoj ulici: Ovo je ciganluk

Dulist

Evo koliko su porasle cijene nekretnina i najmova u EU-u

Dulist

SUZE, TUGA I BOL PRED SUDOM Obitelj u tišini na prosvjedu tražila pravdu za Katu i Stipu

Dulist