Kultura

SVJETSKA PREMJERA FILMA “DRAŽEN” Emotivna priča o košarkaškom geniju na velikim platnima

drazen film

Svjetska premijera dugometražnog igranog filma “Dražen”, redatelja Danila Šerbedžije, održava se u Šibeniku, rodnom gradu velikana.

Ovaj dugoočekivani film, snimljen u čast 60. obljetnice rođenja Dražena Petrovića, na poseban način obilježava njegov rođendan u rodnom gradu. Na premijeri će prisustvovati i ekipa filma, a nekoliko dana kasnije, 28. listopada, film će se premijerno prikazati i u Zagrebu u Cinestaru Arena Centar.

Film “Dražen” donosi dirljivu priču o životu i karijeri jednog od najvećih košarkaša svih vremena, Dražena Petrovića, poznatog i kao “košarkaški Mozart”. Kroz prizmu ključnih trenutaka iz Draženova života, gledatelji će svjedočiti njegovoj nevjerojatnoj strasti, odlučnosti i posvećenosti sportu koji ga je učinio besmrtnim. Snimljen na autentičnim lokacijama u Šibeniku, Zagrebu, New Jerseyju i New Yorku, film dodatno pojačava emotivnu snagu priče o legendarnom sportašu.

Autori projekta i producenti filma, Ljubo Zdjelarević i Ivor Šiber, ističu kako film nije tipični sportski film, već nudi dublji uvid u Draženovu osobnu priču, njegov odnos s obitelji, prijateljima i ljudima iz njegova profesionalnog života. Film će u hrvatska kina stići 31. listopada, a očekuje se da će privući brojne ljubitelje sporta i filma. Službeni trailer filma možete pogledati ovdje.

Banner 300x250 DU 1

 

Foto: Kinoteka

Pročitajte još

Humanitarni koncert Gorana Karana za Dječji dom Maslina

Dulist

[FOTO] LINĐOVA REVIJA U sklopu Godine UNESCO-ve svjetske baštine prikazane nošnje, pjesme i plesovi

Dulist

‘OD RUHA DO RUHA’ Predstavljena edukativna publikacija za djecu o tradicijskoj odjeći i nakitu

Dulist