DuList IN

SVI ŽELE U KINO Broj prodanih ulaznica izjednačio se s brojem stanovnika Hrvatske!

prazno kino sloboda

Prvi puta od samostalnosti Hrvatske, broj gledatelja u kinima, odnosno broj ulaznica, je premašio brojku od 4 milijuna (gotovo 4,3) tako da je i omjer broja posjeta po glavi stanovnika također prvi put 1:1.

Ove dobre vijesti donosi Hrvatski audiovizualni centar (HAVC), a i kina u Europi postigla su najbolji rezultat u odnosu na pretkriznu 2004.. Kada se tome pribroje ulaznice prodane u zemljama van teritorija Unije brojka za 2016. penje se na preko 1,27 bilijuna što je pak najviše prodanih ulaznica u posljednjem desetljeću.

Prema prvim procjenama, navodi Šibenik IN, porast posjeta kinima pošle godine rezultat je distribucije velikog broja američkih filmova, ali i velika posjećenost u Italiji, Francuskoj, Poljskoj i Češkoj gdje su se gledali ‘domaći’ naslovi.

Najgledaniji filmovi unutar EU prošle godine su: Tajni život ljubimaca, Potraga za Dorom, Knjiga o džungli, Zootropola, Čudesne zvijeri i gdje ih naći, Rogue One: Priča iz Ratova Zvijezda, Ratovi zvijezda: Sila se budi, Deadpool i Kapetan Amerika: Građanski rat, priopćio je HAVC.

Pročitajte još

Paul Oakenfold stigao je u Dubrovnik!

Dulist

IZAŠAO JE TRAILER Pogledajte kako su Kupari i Trsteno izgledali u filma ‘Lee’

Dulist

Pogledajte bogat glazbeni program ovog vikenda!

Dulist