Sport

Svi na Balinjeru!

karici113

Na ulicama Orašca će se iduću nedjelju, 18. svibnja, održati utrka karića ‘Balinjera 2014.’, po drugi put u organizaciji AŠD Orašac.
– Lani je bilo oko 30-ak sudionika, a isti broj očekujemo i u nedjelju. Imat ćemo poseban program kojeg će voditi Mišo Sorić i Emerson, nastupit će Limena glazba, a doći će nam i prijatelji iz Moto-kluba Dvije Rote, koji će se prvi spustiti niz stazu. Očekujemo i Red Bullove Wingsice, koje bi vozačima trebale dijeliti napitke koji će im ‘dati krila’ – ističe tajnik AŠD Orašac Ilija Margaretić.
– Prošle godine imali smo sjajan odaziv gledatelja, s obzirom da je padala i kiša prije same utrke. Start utrke je u 15 sati, dokad traju prijave. Najprije se spuštaju djeca do 14 godina, na stazi duljine 100 metara, i svi koji završe utrku dobit će medalju za hrabrost. Potom slijede jednosjedi i dvosjedi za ozbiljnije natjecatelje u punoj duljini staze od 470 metara – najavljuje Margaretić.
Inače, karići sudionika moraju zadovoljiti stroga pravila izrade po pitanju izgleda i dimenzije (drvena šperploča, maksimalna dužina 1,5 metara), a pregledat će se prije samog starta utrke (više detalja na Facebook stranici AŠD Orašac).
– Istog dana otvorit ćemo nove prostorije, u Domu mladeži u Orašcu, koje smo uređivali četiri mjeseca. Tom prigodom organizirat ćemo i prigodno čašćenje – poziva Margaretić, tajnik udruge koja se proteklih godina nametnula svojim sportskim, ali i društvenim aktivnostima. Podsjetimo, upravo je lanjsku Balinjeru naj-akcijom, kojom je uljepšan i poboljšan život djece i mladih proglasio Središnji koordinacijski odbor akcije gradova i općina – prijatelja djece.

Pročitajte još

Roko Sikirić novi predsjednik Europske odbojkaške federacije

Dulist

LAPAD RUN Trčite ili hodajte za oboljele od raka dojke

Dulist

U MIRU KORČULE Teška odluka pred Felipe Perroneom!

Dulist