Zanimljivosti

Svi bi volontirali, ali teško se pokrenuti

volonterski centar03

Koliko je volontiranje potrebno društvu i može li ono išta promijeniti, pitanja su koja su okupljene na debati Volonterskog centra sigurno potaknula na razmišljanje.

S obzirom da je uloga Volonterskog centra Dubrovnik da promovira volonterstvo mladi su im kao fokus jako zanimljivi zbog čega je centar debatiranje i prepustio studentima.

– Iznimno smo zadovoljni odazivom na debatu i neovisno o tome da li je argument bio za ili protiv volontiranja, debata je prerasla u zanimljivu i višeslojnu raspravu što otkriva potencijal kritičkog promišljanja stvarnosti kod mladih što je preduvjet da bi kasnije proaktivno djelovali – ističe Anja Marković, voditeljica Volonterskog centra Dubrovnik.

Moderator debate bio je Bojan Marjanović, trener Hrvatskog debatnog društva koji je dan prije studentima održao i predavanje o debatiranju te ih tako pripremio za raspravu. Četvero studenata je debatiralo, studentice Julia Mačinković i Magdalena Linde su bile u afirmacijskoj grupi, a Martina Nodilo i Domagoj Trojanović u negacijskog grupi. Nakon izloženih argumenata za i protiv, okupljeni su dobili mogućnost glasanja i odabira bolje pripremljene grupe pa je tako negacijska strana dobila bolju ocjenu za nastup.

Osim glasanja za bolje pripremljenu grupu, okupljeni su izrazili i svoja mišljenja za i protiv, pa i to da ih većina ima pozitivno mišljenje o volontiranju ali unatoč zainteresiranosti za volontiranje priznaju da im se nekad lijeno pokrenuti te da bi to htjeli promijeniti.

Studentska debata se održala u sklopu projekta inVOLONTIRAMse! financiranog od strane Ministarstva socijalne politike i mladih, a kojeg provodi Volonterski centar Dubrovnik.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1977. Umro utemeljitelj Umjetničke galerije Dubrovnik Kosta Strajnić

Dulist

U kojoj je dobi najbolje dati mobitel djetetu?

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1980. Umro Ivo Labaš

Dulist