Zanimljivosti

“Svemirske” zahvalnice “Marinu Getaldiću”

zajedno getaldic 06

Predstavnici djece i roditelja udruge kronično bolesnog djeteta „Zajedno do zdravlja“ , posjetili su O.Š. Marina Getaldića.

Tom prilikom mala je Tea, oboljela od cistične fibroze, ravnateljici Jadranki Dabrović uručila zahvalnicu za sudjelovanje u obilježavanju Dana rijetkih bolesti 2013. te uokvirenu fotografiju kao uspomenu na zajedničko druženje, koja će zasigurno naći i posebnom mjesto na zidu škole.

Tom prigodom uručene su i posebno, ručno izrađene „svemirske“ zahvalnice svakom učeniku 3.a razreda razrednice Snježane Viteškić. Uručio ih je osobno mali Ivan, dječak s autizmom, namjenivši razrednici još posebniju zahvalnicu za sudjelovanje u obilježavanju Dana svjesnosti o autizmu i otvaranju izložbe 'Stablo čudesnih boja' koja se kroz cijeli travanj može pogledati u prostoru na katu Luže, zahvaljujući Kinematografima Dubrovnik. Učenici su mu u glas veselo zahvalili i još jednom se zajedno fotografirali.

U daljnjem kratkom druženju predstavnici udruge obišli su ovu najmanju i najljepšu školu našeg grada izrazivši zadovoljstvo osvješćenošću zaposlenika i učenika ove male zajednice, što dokazuju i djelom i radovima kojima su ukrašeni prostori škole.

Ravnateljica Dabrović i učiteljica Viteškić posebno su izrazile želju za nastavkom suradnje i sudjelovanjem članova udruge u posebnim aktivnostima škole, kao i daljnjem odazivu škole u aktivnostima udruge.

Mali šefovi iz udruge, Tea i Ivan, presretni zbog dodijeljenih im zadataka, savjesno i odgovorno iste su izvršili, a za nagradu mogli su 'učiniti đir' u školskim eko-vozilima. Tea na jesen tek kreće u prvi razred, dok je Ivan prvašić koji školu pohađa uz asistenta u nastavi. Ovaj posjet odradili su radosna i otvorena srca, a domaćini su ih jednako tako i primili.

– Veselimo se svakom budućem susretu i zajedničkim aktivnostima – poručuju iz udruge „Zajedno do zdravlja“.

Pročitajte još

Svečano zatvoren 52. hrvatski seminar za strane slaviste

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1919. Rođen slikar Antun Masle

Dulist

Polaznici ovotjednih radionica STEM ljeta u ZTK izrađivali 3D modele

Dulist