Aktualno

Šveđanima Hrvatska hit destinacija

turisti014

Vodeći švedski lanac turističkih agencija Resia proglasio je Hrvatsku hit destinacijom ovog ljeta i jednom od najpopularnijih odmorišnih destinacija za Šveđane, izvijestili su iz Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice.

Lanac agencija Resia takvu je poruku o Hrvatskoj objavio u svom barometru koji je jedan od najutjecajnijih i najviše citiranih izvještaja u švedskom turističkom sektoru, a služi i kao pokazatelj općenitih turističkih trendova na nacionalnoj razini.

Hrvatskoj je to ujedno prvi put da je dospjela na listu pet najpopularnijih stranih destinacija u Švedskoj, na kojoj se još nalaze Španjolska, Turska, Grčka i Cipar.

Barometar navodi i da su Šveđani prošle godine posredstvom lanca Resia u Hrvatskoj za svoja putovanja najviše birali Split, Dubrovnik i Zadar, dijelom i zbog zračnih luka, dok im je ukupna prodaja programa za hrvatske destinacije u prošloj godini porasla 50 posto.

Za Šveđane Hrvatska predstavlja atraktivnu destinaciju zbog bogate i raznolike ponude, od prirodnih atrakcija, do kulturnih i zabavnih događanja i aktivnosti.

Barometar ističe i da u ovoj godini Šveđani imaju vrlo visoke želje za za putovanjima, kao i da je budžet prosječne švedske obitelji za putovanja porastao u odnosu na prošlu godinu, a najviše traže paket aranžmane, čarter avionska putovanja te programe aktivnog ljetovanja u destinaciji.

Švedsko tržište odlikuje i rano bukiranje putovanja odmah po izdavanju kataloga i programa, a sve više to čine putem mobilnih uređaja, posebno tableta, preko kojih je u ovom siječnju već ostvareno 10 posto od ukupnog broja svih bukiranih putovanja.

Prema cijenama koje je iznio barometar Resie Grčka i Španjolska su prvi put označene kao najjeftinije odmorišne destinacije među zemljama eurozone, što objašnjavaju krizom u tim zemljama i spuštanjem cijena, posebno hotelskog smještaja koje su prošle godine pale za 40 posto u Grčkoj, a za 36 posto u Španjolskoj.

Pročitajte još

ZAGREB, DUBROVNIK, HODOČAŠĆE…. Šuica na službena putovanja potrošila 360 tisuća eura

Dulist

ZRINKA RUDEŽ Horde turista ugrožavaju pravo stanara na dostojanstven život. Da, podržavam novi Zakon!

Dulist

PROCURIO DOKUMENT Šuica će se u Komisiji baviti priuštivim stanovanjem, zdravstvom ili socijalni pitanjima

Dulist