Grad

Sve se praši od radova na šest gradilišta u Mokošici

Mokosica gradilista 5

Proteklih su dana završeni radovi na nekoliko gradskih projekta u naselju Nova Mokošica, a još ih je nekoliko aktivnih. Tako se privode kraju radovi na prvom gradskom parku za pse s igralištem, gdje su već izrađeni potporni zidovi i postavljena ograda, a trenutačno se radi na hortikulturnom uređenju.

U tijeku su i radovi na dva nova parkirališta – poviše škole, gdje se izvode grubi građevinski radovi i potporni zidovi te u ulici Marina Kneževića gdje su odrađeni pripremni radovi na terenu i očekuje se početak izgradnje potpornih zidova. Za koji dan trebali bi početi i radovi na trećem parkiralištu, poviše ulice Između dolaca, a nakon što svi budu završeni Mokošica će ukupno dobiti više od 200 novih parkirališnih mjesta.

Radi se i na boljoj pješačkoj komunikaciji pa su tako, nakon što su izgrađeni skalini ispod Osnovne škole Mokošica kao poveznica s autobusnom stanicom na magistrali, u završnoj fazi i skale koje će povezivati ulicu Brnino s ulicom Od izvora, a na predjelu kod zgrada POS-a 1. Ulaže se i u sportsku infrastrukturu te su u sklopu adaptacije judo dvorane u Mokošici sada u tijeku završni obrtnički radovi, a nakon obnove i sanacije dobit će se adekvatan prostor za treniranje s pratećim prostorijama. Ujedno je, prije desetak dana, završena obnova sportskog terena za mali nogomet u Novoj Mokošici, u ulici Između dolaca.

Prije godinu dana započeli su radovi na izgradnji stanova za mlade obitelji grada Dubrovnika po modelu Dubrovačke stanogradnje, a koji se u Mokošici grade u suradnji s Ministarstvom branitelja, s obzirom da će od 108 stanova njih 65 biti dodijeljeno braniteljima, a 43 stana će pripasti Gradu. Grubi građevinski radovi završeni su na prvoj zgradi i tu se sada izvode obrtnički radovi, a u tijeku je izgradnja preostale tri zgrade.

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist