Hrvatska

SVE JE BRUTO I NETO Vlada ide u prodaju državljanstva investitorima?

soko zastava praznik

Ulaskom u predizbornu i posljednju godinu mandata, Vlada ne bira sredstva za spas svoje neuspješne ekonomske politike. Uz poreznu reformu – doznaje RTL Danas – Vlada razmišlja o prodaji hrvatskog državljanstva investitorima te najavljuje rezanje TV pretplate na pola

I na Markovu trgu i na Zrinjevcu RTL-u su neslužbeno potvrdili: Vlada razmišlja o svojevrsnoj prodaji državljanstva investitorima koji u Hrvatsku uđu s ozbiljnim namjerama.

O visini iznosa odluke u Vladi još nema, putokaz bi mogla biti Malta, čije državljanstvo stoji milijun i sto pedeset tisuća eura. Za prodaju su planirali 1800 državljanstava, no uskoro su naišli na oštre kritike Bruxellesa. Mađarska za manji novac ulagačima nudi službeno prebivalište, dok Kanada i Hong Kong poslovnim ljudima s iskustvom i kapitalom nude državljanstvo.

Usvoji li Vlada mjeru, budući hrvatski državljani ipak neće moći računati na olakšicu za reinvestiranu dobit – ta mjera je na najboljem putu za ukidanje.

‘Ako to nije imalo efekta, onda ima logike, no ako je imalo efekta, prvo neka Ministarstvo financija i Ministarstvo gospodarstva podnesu analizu’, rekla je prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić. Direktor HUP-a Davor Majetić tvrdi da bi mjera bila korisna.

Pročitajte još

ODLUKOM VLADE Ovo su nove cijene goriva

Dulist

Hrvatska od 1. siječnja ponovno uvodi obavezno služenje vojnog roka

Dulist

Hrvatska prva u Europi po čistoći mora

Dulist