Aktualno

MISSION COMPLETE! Tate dubrovačkoj bolnici uručile dva vrijedna kirurška uređaja

bolnica uredjaji tata je tata

Udruga Tata je Tata humanitarnom akcijom prikupila je novce za kupnju dva uređaja za kirurški odjel Opće bolnice Dubrovnik. Kupljen je endoskopski stup i Laser mini Leonardo 10, a vrijednost oba uređaja je 107.206,00 eura.
Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik izv. prof. prim. dr. sc. Marijo Bekić i pročelnik Službe za kirurgiju Ivica Stojanović, dr. med. tim su povodom primili predstavnike Udruge Tata je tata. Udruga Tata je tata novce za ova dva aparta prikupila je za 20-ak dana.
-Zaključili smo akciju s nevjerojatnih i rekordnih 120 341. 38 eura, što je dovoljno za kupnju oba medicinska uređaja Odjelu za abdominalnu i torakalnu kirurgiju. Iznos je premašen za 13 135.08 eura, pa smo odlučili ostatak uplatiti za sljedeću akciju za odjel pedijatrije koju udruga Saudade i obitelj Andrić i ove godine pokreće. – ističe Ivica Hajdić iz Udruga Tata je tata i dodaje kako ih najviše veseli činjenica da je u akciji sudjelovalo 659 građana Dubrovnika, ali i prijatelja iz cijele Hrvatske, javnih ustanova, jedinica lokalne samouprave i mnogih poduzetnika koji su iznijeli najveći teret akcije, čija imena i nazive zbog zamolbe pojedinih donatora nisu javno objavljivali. U akciju se uključila i hrvatska dijaspora iz Kanade i Austrije.
Kupljenim uređajima olakšat će se sami zahvati, ali i oporavak pacijenata.
-Endoskopski stup omogućuje endoskopske operacije kolecistektomija, kila, karcinoma debelog crijeva, apendektomija, eksplorativnih laparoskopija, kao i zahvata iz područja dječje kirurgije. Veliki broj operacija obavljamo upravo ovim aparatom i izuzetno smo zahvalni udruzi Tata je tata. Treba reći kako će se Laser mini Leonardo 10 koristiti za operacije pilonidalnih sinusa i analnih fistula što će značajno smanjiti vrijeme oporavka pacijenata. – kaže pročelnik Službe za kirurgiju Ivica Stojanović, dr.med.
-Endoskopski stup je vrijedan 75 956 eura. Njime obavljamo 3-4 operacije dnevno. Uređaj koji smo koristili do dobijanja donacije bio je tehnički i funkcionalno ograničen, dotrajao. Drugi je uređaj vrijedan 31.250 eura, a od pilonidalnih sinusa i analnih fistula pati 60% populacije. Zato od srca zahvaljujem na trudu našim dragim tatama koji su u ovoj hvalevrijednoj akciji prikupili više od 100.000 eura i na taj način pomogli liječnicima u radu, ali i pacijentima kojima će oporavak od operacija biti brži, a kvaliteta života bolja. – istaknuo je ravnatelj izv.prof.prim.dr.sc. Marijo Bekić.

Banner 300x250 DU 1

Pročitajte još

BRAVO MLADOSTI! Učenički servis Munja Caritasu donirao elektroničke uređaje

Dulist

MATO FRANKOVIĆ: Vučić je trebao doći u Dubrovnik, vidjeti ga u punom sjaju i – patiti!

Dulist

OD 2025. Letovi između Dubrovnika i New Yorka svaki dan

Dulist