Sport

SVAKA ČAST! Tomić primio nagradu za najboljeg centra Eurolige

tomic euroliga01

Dubrovčanin Ante Tomić na svečanoj konferenciji za medije u milanskom Duomu primio je nagradu za najboljeg centra Eurolige ove sezone.

Na ceremoniji prije polufinala Final 4 Eurolige nagrade su podijeljene i drugim nagrađenim košarkašima koji su se svojom igrom istaknuli u sezoni na izmaku.

Najkorisnijim igračem Eurolige (MVP) proglašen je razigravač Real Madrida Sergio Rodriguez. Iako je igrao samo 22.2 minute u prosjeku, Rodriguez je imao prosjeke od 13.5 koševa, pet asistencija i dva skoka. Kada bi gledali statistiku u slučaju da Sergio igra 40 minuta, Rodriguez bi imao prosjek od 23.9 koševa, 8.8 asistencija i 3.6 skoka.

Uz Sergija, u najboljoj petorci Eurolige se nalaze Rudy Fernandez (Real Madrid), Sonny Weems (CSKA), Keith Langford (EA-7 Emporio Armani Milan) i naš Ante Tomić (Barcelona).

Ante Tomić je tako dobio novo priznanje za svoje odlične predstave u dresu katalonskog kluba u kojemu je glavni igrač uz Juana Carlosa Navarra. Podsjetimo, Tomić je ove godine postao prvi igrač u povijesti Eurolige koji je dva mjeseca u nizu bio proglašen igračem mjeseca (veljača i ožujak).

Dubrovčanin je i prošle godine također bio član najbolje petorke Eurolige.

Najbolji strijelac Eurolige je Keith Langford (17.7 koševa u prosjeku). Za najboljeg obrambenog igrača proglašen je Bryant Dunston (Olympiacos), dok je Bogdan Bogdanović (Partizan) proglašen za najboljeg mladog igrača.

Pročitajte još

DIVLJA LIGA Fun H20 Mlini i Porporela pobjednici polufinalnih susreta

Dulist

RUTOVIĆI OPEN 2024. I ove godine humanitarni prihod skupili za dječji dom Maslina

Dulist

Roko Sikirić novi predsjednik Europske odbojkaške federacije

Dulist