Aktualno

SUZE, TUGA I BOL PRED SUDOM Obitelj u tišini na prosvjedu tražila pravdu za Katu i Stipu

prosvjed pravda za katu i stipu

Suze, tuga i bol…tako je večeras bilo pred dubrovačkim sudom gdje se na poziv Viktora Đereka okupilo stotinjak Dubrovčana, prijatelja i obitelji, na prosvjedu zbog stravične prometne nesreće u kojoj su tragično preminuli Kate i njezin brat Stipe.

Njihov brat Viktor šokiran bešćutnom odlukom suda.

– Ovaj prosvjed, zapravo peticiju smo organizirali, jer želimo izrazit nezadovoljstvo odlukom Općinskog suda gdje bi se okrivljenici dala mogućnost da se brani sa slobode uz mogućnost jamčevine od 70 tisuća eura. Mi smo svjesni da ovo nije presudna odluka gdje se izriče njezina kazna, ali tu se postavlja pitanje mogućnosti bijega jer je državljanka Albanije. Općinski sud i dalje navodi da postoji sumnja bijega i napuštanja teritorija RH, uz neke strože mjere gdje bi se njoj oduzele putne isprave, izdao bi se nalog da se svakog jutra u 10 sati mora javiti u policijsku postaju Dubrovnik i dala bi joj se zabrana izlaska iz grada Dubrovnika. Sve je to dosta kontradiktorno i nju ništa ne sprječava da napusti RH nekim ilegalnim putem – izjavio je Đerek.

Nadodava kako ovo nije borba samo za Katu i Stipu nego i za sve slučajeve unazad nekoliko godina koji su doživjeli sličnu nepravdu.

Ključne poruke s transparenata su bile: Stop nepravednim presudama, Zajedno za pravednu presudu, Svi želimo sigurnost na cesti – ne kompromise, Neka pravda pobjedi, Pravda za Stipu i Katu, Zašto pustiti krivca?, Nepravda je ubojstvo.

Viktor se na kraju prisutnima zahvalio što su se odazvali u velikom broju te poštovali njegovu želju mirnog i tihog prosvjeda. Unatoč tome, sudionici prosvjeda ostali su još neko vrijeme…

Pročitajte još

Dubrovnik i Sanya jačaju suradnju: Skulptura “Sveti Vlaho i Grad” predana gradonačelniku Sanye

Dulist

Požar kod Orebića brzom intervencijom vatrogasaca stavljen pod kontrolu

Dulist

MORE JE REKORDNO TOPLO Ovo su posljedice!

Dulist