Hrvatska

SURADNJA HRVATSKE I SAD-A Premijer Orešković stiže u Dubrovnik

tihomir oreskovic

Hrvatski premijer Tihomir Orešković ovog ponedjeljka boravit će u Dubrovniku na konferenciji ‘CIRAZ 2016: Harnessing Innovation to Drive Economic Growth – The Ron Brown Legacy’.

Uz Oreškovića u Dubrovnik stižu i ministri Tomislav Panenić i Predrag Šustar. Konferenciju organiziraju Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država i Hrvatska gospodarska komora, a ista predstavlja novi oblik suradnje između SAD-a i Hrvatske te se nadograđuje na dosadašnje skupove pod nazivom „Brown Forum“, koji su okupljali predstavnike javnog i privatnog sektora te poslovne lidere iz područja Jugoistočne Europe i SAD-a.

Na ovogodišnjem događanju bit će predstavljen „Centar za industrijski razvoj – CIRAZ“ kojeg zajednički osnivaju Ministarstvo gospodarstva, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, uz sufinanciranje Europske Unije i podršku Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Svrha je Centra poticanje gospodarskog razvoja kroz konkretno povezivanje gospodarstva i znanosti, kroz inovacije, istraživanje i razvoj.

Unaprjeđivat će buduću suradnju Hrvatske i SAD-a kroz Ron Brown U.S.-Croatian Innovation Council, tj. savjet za razmjenu najboljih svjetskih praksi na području inovacija.

Pročitajte još

ODLUKOM VLADE Ovo su nove cijene goriva

Dulist

Hrvatska od 1. siječnja ponovno uvodi obavezno služenje vojnog roka

Dulist

Hrvatska prva u Europi po čistoći mora

Dulist