Sport

SUKNO NA POPISU Šest Jugaša na Svjetskom prvenstvu

vaterpolo reprezentacija 2

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak potvrdio je sastav za nastup na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti, koji je dan ranije objavila LEN-a.

Najveća nepoznanica bila je nastup Sandra Sukna, koji je vukao ozljedu, ali je njegovim uvrštavanjem u sastav ta priča stavljena ‘ad acta’. Kapetan je spreman i nastupit će već u meču 1. kola protiv SAD-a u ponedjeljak 17. srpnja (18.50 sati, HRT2).

Vrijedi istaknuti kako su među trinaest putnika za Budmipeštu njih čak šest iz Jug Croatia osiguranja: Marko Bijač, Marko Macan, Loren Fatović, Luka Lončar, Maro Joković i Javier Garcia Gadea, što je samo dokaz da današnja Jugova generacija čini okosnicu Tuckovog tima. Osim Jugaša u sastavu su i vratar Ivan Marcelić te igrači Ivan Buljubašić, Ante Vukičević, Andro Bušlje, Ivan Krapić i Anđelo Šetka.

-U ponedjeljak za nas počinje Svjetsko prvenstvo, kada igramo prvu utakmicu s Amerikancima, jakom momčadi, no smatram da smo favoriti i da smo kvalitetniji. Međutim, očekuje nas da to još potvrdimo i u bazenu. Želja nam je da s prvom utakmicom dobro otvorimo turnir, te da se time počnemo dizati iz utakmice u utakmicu i budemo sve bolji i bolji. U četvrtfinale bismo tako ušli u optimalnoj formi, uigrani i puni samopouzdanja. Međutim već prva utakmica turnira neće biti laka, no nadam se pobjedi. Atmosfera u ekipi je već zadnjih par godina na visokom nivou, pa tako i ove godine, svi se poštujemo i cijenimo, te mislim da je ovih 13 izabranih zaista 13 najboljih u ovom trenutku, te da će oni predstaviti Hrvatsku u najboljem mogućem svijetlu – rekao je Sandro Sukno.

Nakon meča s Amerikancima, ‘Barakude’ će u 2. kolu u srijedu 19. srpnja (13.30, HRT2) igrati protiv Rusije, a potom u 3. kolu u petak 21. srpnja (13.30, HRT2) protiv Japana.

Pročitajte još

TJEDNI BRIDŽ TURNIR Prvo mjesto osvojili Frano Mozara i Iva Strnad

Dulist

Barakude će prvu utakmicu odigrati u nedjelju sa Crnom Gorom

Dulist

KAKAV SPEKTAKL U PARIZU! Giovanni Cernogoraz i Barbara Matić nosili hrvatsku zastavu

Dulist