Sport

Šuker potvrdio kandidaturu Zagreba za Euro 2020.

uefa suker4056

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker i službeno je potvrdio kandidaturu Hrvatske i Zagreba za domaćinstvo utakmica na Europskom prvenstvu 2020. godine.

– Prošli tjedan smo predali kandidaturu. Odgovorni smo prema nogometu, državi i infrastrukturi. I što je najvažnije, potvrdio nas je kao kandidata i Izvršni odbor UEFA-e. Nadam se da ćemo između 32 zemlje koje su se prijavile imati pet do šest mjeseci lobiranja. Nadam se da ćemo pronaći zainteresirane tvrtke za javno-privatno partnerstvo. Ići ćemo i u Bruxelles, opet u UEFA-u, pozvat ćemo gradonačelnike i arhitekte da idu s nama na UEFA-ine radionice. I na kraju ćemo otvoreno reći imamo li ili nemamo sredstva – izjavio je Šuker.

– Nadam se da ćemo, kako smo u Top 10 na svijetu, imati kvalitetnije stadione i infrastrukturu, da i mi možemo ugostiti prave utakmice, kao što je Europsko prvenstvo ili možda Superkup. Možda je sad kriza, ali će nam 2020. biti krivo ako to propustimo. Nadam se da ćemo biti sudionici – istaknuo je Šuker.

Potvrdio je da se sastao s premijerom Milanović i razgovarao o mogućoj pomoći nogometu, ali nije htio reći što mu je premijer odgovorio.
– Ostavimo to za ovih 5-6 mjeseci pa ćemo vidjeti što je rekao – kazao je Šuker, dodavši kako nema komentara na izjavu premijera kako se HNS sam mora pobrinuti za financiranje projekta.

– Moramo biti otvoreniji i vidjeti što znače te utakmice. Stalno gledamo na to kao na trošak. Znam da je teška ekonomska situacija u Hrvatskoj i u svijetu, ali jedina branša koja raste 20-30 posto je nogomet. I ovaj događaj, ovaj skup tome doprinosi. Moramo se boriti za državu i infrastrukturu za budućnost – izjavio je Šuker.

Najavio je gradnju stadiona od 55 tisuća mjesta s namjenom za Europsko prvenstvo 2020. godine.
– Ne mora biti ni toliko mjesta, ugledajmo se na Sloveniju, stadione u Mariboru i Ljubljani, s 20 do 25 tisuća mjesta. Ima pomaka i volio bi da nam i mediji pomognu. Kandidirali smo stadion od 55 tisuća, i možemo ga izgraditi ako se potrudimo i nađemo sredstva – kazao je Šuker, dodavši kako će stadion biti smješten u Zagrebu, kao jedinoj mogućoj lokaciji, prvenstveno zbog položaja.

Pročitajte još

Dubrovčanin Nikša Dobud novo pojačanje KPK-a

Dulist

Aria Daniel Dinata obranio titulu na turniru Latvia International u Rigi!

Dulist

BARAKUDICE ČETVRTE U EUROPI Veliki uspjeh vaterpolistica unatoč izgubljenoj medalji

Dulist