DuList IN

STUDENTICA RIT-A TONKA PRANJIĆ Bez sumnje, vidim se u turizmu i ugostiteljstvu!

tonka pranjic rit

Dubrovkinja Tonka Pranjić ima 23 godine i trenutno studira na RIT Croatia u Dubrovniku. Na četvrtoj je i posljednjoj godini preddiplomskog stručnog studija Menadžmenta u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima. Za sebe će reći kako voli sve ono što i njeni vršnjaci – knjige, filmove, izlaske, a posebno putovanja. S jednog od njih, prenijela nam je i dojmove…

Nedavno ste sudjelovali na renomiranoj EuroCHRIE konferenciji u Manchesteru – što ste tamo mogli vidjeti i naučiti?
Glavna ideja i misao vodilja EuroCHRIE je svakako edukacija kroz dijeljenje informacija o najnovijim trendovima, idejama i istraživanjima u ugostiteljstvu i turizmu. Ovu konferenciju posebno vrijednom čini to što se informacije dijele kroz predavanja i prezentacije eksperta iz industrije ali i kroz ”networking” sa njima, što je vrlo bitna komponenta.

S obzirom kako je EuroCHRIE top konferencija za istraživanja u području ugostiteljstva i turizma, vidite li sebe u ovim područjima?
Bez sumnje se vidim u ugostiteljstvu i turizmu, posebno zato što su kao industrija u procesu rapidnog rasta i konstantnih inovacija.

RIT je mjesto obrazovanja na sličnom tragu… Gdje se vidite budućnosti? U ovim branšama ili pak negdje drugo? Nakon RIT-a, koji su Vaši poslovni planovi?
Iako nema nikakve sumnje da ću se baviti turizmom i ugostiteljstvom, nisam još točno odlučila što želim raditi. Imam nekoliko poslovnih planova, posebice nakon prisustvovanja konferenciji gdje sam dobila par novih ideja.

RIT svake godine prisustvuje toj konferenciji, što čini ovaj koledž drukčijim od ostalih. Kako je bilo slušati predavanja i upijati nova iskustva?
Predavanja su bila zanimljiva, praktična i poučna. Ovo iskustvo bih definitivno preporučila svima koje zanima ova industrija i žele ići u korak sa njezinim najnovijim trendovima. Također je odlična prilika za čuti iskustva iz prve ruke i to osobno od vodećih ljudi u turizmu i ugostiteljstvu.

Pročitajte još

IZAŠAO JE TRAILER Pogledajte kako su Kupari i Trsteno izgledali u filma ‘Lee’

Dulist

Pogledajte bogat glazbeni program ovog vikenda!

Dulist

Pogledajte što vas očekuje u novom kino tjednom programu!

Dulist