Vaše vijesti

STUDENTI PIŠU ‘Utvrde koje uzdišu ponosom’

zidine djir 128

Grad vrvi. Vrvi licima zapanjene mase željne njegovih neotkrivenih blaga. Sva ta blaga kao da su skrivena u svjetlosti koja se jedva probija kroz čvrste zidove slavnoga grada.

Taj kamen je satkan ponosom, tradicijom i štovanjem naših pradjedova koji su ga četiri stoljeća gradili. Svjetlost nađe svoj put kroz kamene prostore i dopre do naših zjenica. Zarumeni naše jagodice. Otvori naše oči. Učini nas željnima i nadobudnima da poželimo još i još skrivene ljepote. I taman kad pomisliš: „Ouu yeah, upoznao sam te totalno!“ korak u sljedeću ulicu raširi naše vidike i potvrdi Sokratovu poznatu: „Znam da ništa ne znam.“ Svojom kulturno estetskom magijom opčini srca koja su ga došla vidjeti iz raznih dijelova svijeta i napravi prečicu od njihovih srdaca do svojih utvrda.

Pun stoljetne slave, nedefinirane ljepote i posesivne magije tjera nas na stvaranje novih svjetova i novih spoznaja. Strane učini impresioniranim, a domaće zahvalnim. Hvala ti, grade!

Josipa Čović, studentica treće godine Medija i kulture društva u Dubrovniku

Stavovi i mišljenja u rubrici ‘Vaše vijesti’ ne izražavaju nužno uredničku politiku redakcije portala dulist.hr, već isključivo mišljenje i stavove njihovih autora.  

Pročitajte još

SNIJEŽNIČARI NA MITSKOJ PLANINI ‘Nismo očekivali da će Ararat biti nešto izvan svega’

Dulist

Ane Mljećka: ‘Zemljište gdje je Hotel Odisej bi se trebalo vratiti stanovnicima Goveđara’

Dulist

[FOTO] SUGRAĐANIN UPOZORAVA Netko krade kamen na trasi stare željezničke pruge?

Dulist