Zanimljivosti

Strani policijski službenici i ove godine borave u Dubrovniku!

strani policajci 3

U sklopu projekta Ministarstva unutarnjih poslova ‘Sigurna turistička destinacija’, koji se provodi već 18 godina, u turističkim odredištima diljem Hrvatske borave strani policijski službenici koji zajedno sa svojim hrvatskim kolegama brinu o sigurnosti turista. Tijekom ove turističke sezone u projektu će sudjelovati 97 stranih policijskih službenika iz 20 policijskih organizacija, a njihova osnovna zadaća bit će unaprijeđenje komunikacije i suradnje između hrvatske policije i turista iz njihovih zemalja, a sve kako bi se strani gosti u Hrvatskoj osjećali što ugodnije i sigurnije.

U Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj tako će boraviti 13 stranih policijskih službenika. Tijekom mjeseca srpnja u svakom trenutku će biti devet stranih policijskih službenika te osam stranih policijskih službenika tijekom mjeseca kolovoza. Kolege iz Francuske, Poljske, Kine, Albanije, Kosova i Crne Gore službu će obavljati u temeljnoj i kriminalističkoj policiji PP Dubrovnik, graničnoj policiji u PGP Gruda, pomorskoj i graničnoj policiji u PPP Dubrovnik, aerodromskoj i graničnoj policiji u PAP Čilipi te u prometnoj policiji u PPrP Dubrovnik.

-Želim vam da se osjećate dobrodošlo i ugodno. Hrvatska puno ulaže u svoju sigurnost, upravo zato i jeste s nama ovdje jer želimo da se naši turisti, kada vas vide, osjećaju još sigurnije i ugodnije u Hrvatskoj i svoje dojmove prenesu svojim sugrađanima – rekao je na prijemu načelnik Pavličević.

Riječ je o originalnom projektu, brendu hrvatske policije, koji se provodi od 2006. godine, a u okviru kojeg je od početka do zaključno s ovom godinom sudjelovalo 1207 stranih policijskih službenika iz preko 20 zemalja. Osim razmjene iskustava i međusobne suradnje koja se nastavlja i nakon njihovog odlaska iz Hrvatske, ovaj projekt dovodi do još bolje promocije Hrvatske koja je prepoznata kao izuzetno sigurna zemlja što je turistima izuzetno važno kod odabira turističke destinacije za odmor.

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

Pročitajte još

Novi poredak najmoćnijih putovnica na svijetu

Dulist

Pametno upravljanje otpadom u dubrovačkoj zračnoj luci

Dulist

(FOTO) LJETNE RADIONICE Kako male Konavoke pletu, vezu, crtaju…

Dulist