Grad

STRAH ILI NEMAR? Kotarski izbori konačno u travnju

izbori glasovanje 2

Dubrovčani će u travnju ponovno na izbore! Ovog puta riječ je o izborima za vijeća jedinica mjesne samouprave, odnosno gradskih kotara i mjesnih odbora.

Naime, mandat vijećnika izabranih 2010. godine istekao je još 7. studenog 2014., a izbori tada nisu bili raspisani jer gradonačelnik Andro Vlahušić za tu svrhu nije osigurao novce u proračunu (!). Riješivši tu ‘tehnikaliju’, iza koje se možda krio i strah od rezultata te svojevrsne ankete rejtinga lokalnih političara, raspisuje izbore za 22. veljače 2015. godine, no padom proračuna ‘padaju’ i ovi izbori. I tako prođe godina dana, i nikome ništa, jer zapravo nikakvih posljedica za neodržavanje izbora u roku nema.

Stoga nas je zanimalo funkcioniraju li u takvoj situaciju kotarevi, te hoće li se i kada konačno raspisati izbori.

– Praksa je da raspisivanje izbora za mjesnu samoupravu Gradskom vijeću predloži gradonačelnik. Kako on to nije napravio, mi ćemo to učiniti na prvoj idućoj sjednici, najvjerojatnije u ponedjeljak, 29. veljače jer je proteklo i previše vremena. Ne možemo više čekati i nije korektno da više od godinu dana nemamo formirana vijeća gradskih kotara i mjesnih odbora – istaknuo je Mato Franković, predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika dodavši kako će se izbori, ako prijedlog usvoji Gradsko vijeće, održati u travnju, te da su novci osigurani proračunom za ovu godinu.

Da situacija na terenu baš i ne funkcionira, potvrdili su nam Blaž Pezo, predsjednik Gradskog kotara Mokošica, te Srđan Kera, v.d. predsjednika Gradskog kotara Grad, a što su rekli pročitajte u tiskanom izdanju DuLista, koji je od srijede u prodaji.

Pročitajte još

Raspisan je javni natječaj za zakup 15 garažnih mjesta u Mokošici!

Dulist

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist